טבת

טבלת wp-options, עוגיות, ניקוי CSS מהמטמון, ועוד

שלמי שפתיים לגוטנברג

אי אפשר להתחיל פוסט על וורדפרס בלי לסקור מעט מההתרחשויות בנושא החם – גוטנברג.

דרמת דחיית שחרור גרסת 5.0

בגלל חוסר מוכנות של גוטנברג, ב-21/11/18, 6 ימים לפני מועד השחרור הצפוי של ה-27/11/18  צוין בעדכון גוטנברג:

“The date for 5.0 release is under consideration, given it’s not plausible for it to be the on 27th. More to follow.”

אחרי 5 ימים, פוסט ב-wptavern (שמנוהל ע”י חברת בת של אוטומטיק). הפוסט מסכם את מצב גוטנברג ומספר על דחיית שחרור הגרסה. בפוסט מובאת תגובה ארוכה של מאט מאלנווג בטוויטר על תוקפיו ומבקריו. בתגובתו מאט מסביר שהסיבה שהוא כה רוצה לשחרר את גוטנברג בקרוב היא מפני שיש בגוטנברג בשורה חשובה וטובה לקהל חדש, ושגם ככה הפיתוח היה איטי יחסית לפיתוחי תוכנה אחרים. אח”כ מובאת תגובה של אחד ממבקריו הקולניים ביותר של מאט מאלנווג, מאט מדירוס. הפוסט מסתיים בציוץ של מאט מאלנווג על כל שהוא מעוניין לשמוע כל מי שמעוניין להשמיע את דעתו, ולכן פותח שעות קבלת קהל.
ואכן, ב-29/11/18 מאט פותח שעות קבלת קהל כדי לשמוע ולהשמיע בנושא גוטנברג, וגרסת 5.0 של וורדפרס, וב-30/11/18 מתפרסם FAQ של מאט.
ב-4/12/18 – הודעה של מאט על תאריך יעד חדש: ה-6/12/18. הוא מסייג את זה בכך שכמו בעבר, אם יתקבל מידע שמראה שהתוכנה אינה יציבה, הם יתקנו או יזיזו את תאריך היעד. כדאי לקרוא שם עוד. וכרגיל, הרבה תגובות בלתי אוהדות…

גוטנברג באוויר, וממשיך במלוא הקיטור קדימה

הודעת שחרור גרסה 5.0 ב-make ביום השחרור, 6/12/18. בתגובות יש קישורים למדריכים למשתמשים, ופוסט רשמי על כל החידושים של גרסה 5.0, כולל קישורים לפוסטים רלוונטים בכל נושא (עוד כמה דברים שהגיעו עם גרסה 5.0: עדכונים ב-REST API, עדכוני JavaScript). אה, וגרסה 5.0.1 שוברת כמה דברים בלית ברירה.

ומה הלאה? גוטנברג עובר לשלב 2, שהתכנון בו הוא להתפרס מחוץ לתוכן הפוסט, ליישם אותו בווידג’טים, באזור ההתאמה האישית, ובתפריטים. כשזה יסתיים אפשר יהיה לעבור לשלב 3 שהוא עורך אתר מלא!

ומאט מפרט את 9 הפרויקטים ב-2019: מלבד מה שקשור לגוטנברג, יהיו גם שיפורים בתחום ה-PHP; מתן אפשרות למשתמשים לעדכן אוטומטית תוספים, תבניות, וגרסאות וורדפרס גדולות; טיפול ב-6500 הבעיות הפתוחות ב-Trac.

עבודות וורדפרס מהבית

אתר שמאגד אתרים שמפרסמים עבודות וורדפרס ועבודות שלא מצריכות הגעה למשרד. עמוד אחד של טבלאות, ובסוף יש גם קישורים למאמרים שעוסקים באספקטים שונים של איך להרוויח כסף. שווה להציץ, גם אם לא מחפשים כרגע עבודה.

wp-options

טבלת wp_options מכילה הגדרות לכל דבר שזז בוורדפרס, כולל, כמובן, תוספים. המאמר הבא מתאר איך אפשר לדעת אילו הגדרות שייכות לאילו תוספים. הדרכים שהוא משתמש בהם הן באמצעות שורות הפקודה בלינוקס. חלקן עם הכלי wp-cli וחלקן עם פקודות לינוקס בסיסיות.

עוגיות, PHP ו-וורדפרס

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על עוגיות, PHP ו-וורדפרס. ההבדלים בין עוגיות קבועות לעוגיות תלויות סשן; מתי וורדפרס משתמשת בעוגיות (בלוגאין, בתגובות ובתוספים); עוגיות וזיכרון המטמון; איך לראות ולנקות עוגיות; ועוגיות בצד השרת. המאמר מקבל משנה עניין לאור ה-GDPR שאמנם שייך רק לאירופאים, לא עלינו, אבל עדיין עלול לחלחל אלינו. שלא נדע.

CSS שנשמר בזיכרון המטמון של דפדפן

דפדפנים שומרים אצלם קבצים שהם סבורים שלא עומדים להשתנות, כדי לצמצם את מספר הפניות לשרת של האתר אליו גולשים, ובכך להאיץ את מהירות עליית האתר. ברם אולם, כשאנחנו המפתחים משנים את הקבצים הללו, נרצה שהדפדפן כן ייגש לשרת ויקח אותם, כדי שיציג לגולש את הגרסה עם השינויים. הפוסט הבא מתאר איך למנוע מהדפדפן לשמור CSS בזכרון המטמון. הקישור נמצא בפוסט על וורדפרס מפני שהוא מתאר גישות שונות בוורדפרס למניעה הזאת .

וורדפרס כאתר סטטי

רעיון מעניין: להגיש אתר וורדפרס כאתר סטטי. כלומר, בלי שרת. Serverless WordPress. המאמר הזה מסביר מה זה וורדפרס ללא שרת, מה היתרונות שלו, אילו מצבים מצדיקים שימוש בו, והשוואה בין שתי חברות שנותנות את השירות הזה. וכאן אתר של שירות שהקימה מרים שוואב, שמסביר למה מתאים השירות לוורדפרס-ללא-שרת ומתי הוא טוב. והנה ריאיון מעניין מאוד עם מרים, ששואל שאלות מעניינות מעבר לעניין הוורדפרס-ללא שרת. שווה קריאה.

 

עוגיות, מתוך אתר pixabay

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.