סיון

חוויות אנושיות באתרים, מקריא ספרים בדפדפן, ועוד קישורי אינטרנט

הרצאה של ויטלי פרידמן על יצירת חוויות אנושיות באתרים. הרצאה די מפתיעה בתובנות שהוא מעלה בה. לא הדברים שאני רגילה לשמוע בהרצאות על חוויות שימוש באתרים. בסוף יש המלצות להרצאות נוספות מעניינות.

מפה של בקשות צד שלישי באתר. אתר שמכניסים בו כתובת אינטרנט והוא מחזיר מפה של כל הכתובות צד-שלישי שאותה כתובת פונה אליהן.

טיפים לשימוש מושכל של גוגל דוקס – איך להוסיף דף, איך להוסיף מספור, איך להכניס כותרות עליונות ותחתונות, קיצורי מקלדת, ועוד.

חיבור מעניין על ניוזלטרים – גם מבחינת התוכן וגם מבחינת הצורה. התוכן מעניין כי מציב סימן שאלה על טכנולוגיית הניוזלטרים, והצורה מעניינת כי הגלילה בעמוד מציגה כל פעם משפט אחד בצד שמאל של המסך, ובמרכז המסך יש איור שחור-לבן. אבל בגלל הגלילה האיטית, צריך סבלנות כדי לקרוא הכול.

רשימת אלטרנטיבות למוצרי גוגל מעוד אדם שהחליט לוותר על גוגל (פעם גם אני הייתי כזאת)

מנתח ומתמצת מסמכי PDF – הכלי הזה אוטומטית מסמן את החלקים העיקריים במסמך.

להצמיח את ה-indieweb עם webmaention-ים. ה-indieweb הוא קהילה של אתרים פרטיים המחוברים באמצעות סטנדרטים פשוטים, מבוסס על עקרונות האחריות האישית על המידע, הדומיין והזהות שלך. המאמר הזה מדבר על התייחסות אחד לשני באמצעות Webmentions.

לבנות אתרים שפתוחים רק למי שאנחנו רוצים – קונספט מעניין

למה מדיום הוא לא המקום לבלוג שלך. המחבר מספר על החוויות שהוא חווה עם מדיום, נותן קונטרה ליתרונות שיש במדיום, אבל מסיים בכמה מקרים שבהם מדיום כן יכול להתאים כפלטפורמה לכתיבת פוסטים. קריאה מעניינת וקצרה.

מקריא ספרים בדפדפן

איור של רשימת תפוצה
התמונה מאת Kate Stejskal מתוך Pixabay

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.