לאחרונה אורט בכלל והמרכז למו”פ בפרט מתחילים להכנס לעולמות ה-VR וה-AI. לאור זאת התחלתי לקרוא פוסטים בנושאים אלה, ואחלוק עמכם את המעניינים בעיניי.
באופן אירוני, בניגוד לפוסטים האחרונים שבהם השתמשתי ב-ChatGPT, את הפוסט הזה כתבתי לחלוטין במו ידיי 🙂
*
צ’טג’יפיטי יוצר קוד לא מאובטח, פורסם ב-The Register ב-21/4/23. עם זאת, אומרים החוקרים, “נראה ש-ChatGPT מודע – ואכן מודה בקלות – לקיומן של חולשות קריטיות בקוד שהוא מציע”. הוא פשוט לא אומר דבר אלא אם כן הוא מתבקש להעריך את מידת האבטחה של הצעות הקוד שלו. בסך הכל, הצליח ChatGPT לייצר רק חמש תוכנות מאובטחות מתוך 21 בניסיון הראשון שלו. דבר אחד מפתיע היה שכשביקשו מ-ChatGPT לייצר את אותה משימה – אותו סוג של תוכנה – בשפות שונות, לפעמים עבור שפה אחת, היא הייתה מאובטחת ועבור שפה אחרת, היא הייתה פגיעה. בגלל שמודל שפה כזה הוא קצת קופסה שחורה, אין באמת הסבר טוב או תיאוריה על זה.
בניגוד לתחזיות כשרק התחיל AI, מחקר חדש מראה שהוא עשוי למלא את מקומם לא של עובדים זוטרים אלא דווקא של עובדים בכירים. ממאמר ב-gizmodo עולה שבתמיכה טכנית, ה-AI עוזר לעובדים חדשים להגיע למיומנות ופרודוקטיביות של עובד ותיק, בעוד שאין לו כמעט כל השפעה על המיומנות ופרודוקטיביות של עובדים ותיקים.
מגזין Road to VR פרסם כתבה המדרגת 20 אפליקציות הכי [משהו] באוקולוס: כאן 20 החינמיות המדורגות הכי גבוה, וכאן 20 החינמיות הכי פופולריות. יש גם 20 בתשלום, ואפשר להגיע לזה מתוך שני הדפים לעיל.
סקירה מ-2018 שעדיין לא נס ליחה, על מה שמרכיב את Beat Saber והופך אותו ללהיט: התנועות לכאורה פשוטת (לא מצריכות אפילו לחיצה על כפתור) אבל ככל שמכירים את המשחק טוב יותר, מזהים איך לבצע את התנועות בצורה מדויקת יותר, שמגדילה את כמות הנקודות שמרוויחים בכל חיתוך. העיצוב המוקפד והמטורף משכיחים מאיתנו את המיקום הפיזי שלנו, ואנחנו נטמעים (immersed) במשחק. ולסיום – הנוחות: אין בו טשטוש ראייה שעלול לגרום לבחילות.
ראש צוות פיתוח ב-Myst מספרת איך הם יישמו זיהוי תנועות ידיים במקום שימוש בקונטרולרים במשחק. היא מספרת איך הם התלבטו ובחנו סוגים שונים של תנועות לציון תזוזה, לציון תפיסת חפץ, וכד’. מה היו השיקולים שלהם לבחור את מה שבחרו בסוף, איך התמודדו עם בעיית תנועות ידיים שונות בקרבת חפצים שדורשים תנועות ידיים מסוימות. בחצי השני של המאמר היא נכנסת להיבט הטכני של היישום.
לפעמים VR יכול ממש להציל חיים. המייסד של Innerworld מספר איך חווה דכאון וחרדות בנעוריו, ומצא להם מזור במשחק VR ששיחק, עד כדי שזה השפיע לטובה גם על חייו האמיתיים. לכן הוא הקים את Innerworld, שהיא סביבה שמאפשרת לאנשים להפגש עם אחרים בקבוצות תמיכה וטיפול
סדרת פוסטים חדשה בבלוג המפתחים של מיקרוסופט, על איך להתחבר עם .NET ל-API של OpenAI. נשמע שיש כמה דרכים, והן מפורטות בפוסטים. למשל, יש ל-Azure OpenAI ספריית לקוח ל-.NET
בהרצאת טד מרשימה, הדגים אחד מהמייסדים של חברת Humane מכשיר AI שלובשים על החולצה או המקטורן, והוא יכול להקרין מידע על כל משטח
מאמר ב-gizmodo מגלה כמה דברים מעניינים ממחקרים שנעשו על שימוש ב-ChatGPT בתחום הרפואה: מחקר חדש בדק שאלות של מטופלים ומצא כי ChatGPT סיפק תשובות טובות יותר מרופאים אנושיים ב-80% מהפעמים, והם גם היו הרבה יותר אמפתיים. עם זאת, יש כמה הסתייגויות: ראשית, המחקר נערך על תשובות של רופאים ב-AskDocs של רדיט, מקום שמלכתחילה לא מזמן הרבה אמפתיה. שנית, המגבלה הידועה של ChatGPT – שהוא לפעמים ממציא מידע. המסקנה היא שאפשר לשלב בין הדברים כך ש-ChatGPT ינסח תשובות ורופאים יעברו עליהם לפני שליחתם. אם וכאשר ChatGPT יתחיל לעזור לרופאים עם הודעות הדוא”ל שלהם, הוא יכול להיות שימושי גם אם הוא לא יספק ייעוץ רפואי. באמצעות ChatGPT, רופאים יוכלו לעבוד מהר יותר ולתת למטופלים מידע בלי לדאוג לדקדוק ואיות. איירס אמר שצ’אטבוט יכול גם לעזור להגיע למטופלים באופן יזום עם המלצות רפואיות – כפי שרופאים רבים עשו בשלבים המוקדמים של המגפה.
איך ChatGPT יכול לשכתב קוד (אבל כדאי שגם אנחנו נדע קוד כדי לשים לב לטעויות שהוא עושה)
ושני אתרים שמרכזים את הכלים הטרנדים של AI. הראשון הוא gpte.ai כולל סינון מאוד נוח בהתאם לנושא (ותודה לחברת הצוות שלי אורית לוינסון), והשני הוא AICYCLOPEDIA שכולל חלוקה לקטגוריות וחיפוש (תודה לחברתי למו”פ נילי מוזס בלוך)
