כסלו

וורדפרס וילדים, דרבון ללכת לוורדקמפ, פונקציה חמקמקה וכמעט לא מתועדת, ועוד ענייני וורדפרס

געגועיי לפוסט קישורי וורדפרס – מתברר שכבר כמה חודשים לא היה, ודווקא הצטברו אצלי לא מעט קישורים מעניינים. עם זאת, אקדים ואומר מה אין פה: החידושים בגרסה 5.3, ושינויים ב-WPTavern – הן פרסונליים והן עיצוביים. בלי נדר אלה יהיו באוסף הוורדפרס הבא. ובינתיים בפוסט הזה, דברים מעניינים אחרים שמתרחשים בשוטף:

במסגרת הסדרה המהממת של WPShout על תכנות וורדפרס, המאמר הזה מוקדש ל-get_queried_object(), והוא מהמוצדקים. זו פונקציה רבת פעלים אך חמקמקה (כי אם קוראים לה מוקדם מדי הויא מחזירה NULL), וכמעט אין עליה תיעוד, או שהתיעוד שלה חסר או לקוי. פרד לקח את הפונקציה וניתח אותה לנתחיה והראה מה היא מחזירה בכל סוג של תוכן באתר (בפוסט, בעמוד, ב-CPT, בעמוד האינדקס של בלוג, בעמודי ארכיונים שונים, וכו’ וכו’). לגזור ולשמור. פוסט נוסף הוא על פיתוח שדות מיוחדים לפוסטים ופיתוח טקסונומיות, ומתי להשתמש בכל אחת מהטכניקות האלה.
סדרה נוספת באותו אתר היא על תכנות PHP. זה אמנם לא קשור ישירות לוורדפרס אלא ל-PHP, אבל אין לי מספיק קישורים כדי להצדיק פוסט שלם על PHP אז הנה זה כאן. יש פוסט נחמד מאוד על איך לוודא שהתנאים שכותבים ב-PHP באמת מתאימים: איך מוודאים שהתנאי לא חיובי במקרה שציפינו שהוא יהיה שלילי (למשל count() מחזיר את הערך 1 כשיש לו שגיאה, ולא 0 כמו שהיינו מצפים), או להפך – שלילי במקום שציפינו שהוא יהיה חיובי (למשל כשבודקים ערך של משתנה מסוג מספר, והערך הוא 0). ויש שם עוד כל מיני ודאויות שכדאי לבדוק. לא ארוך, וטוב להיזכר מדי פעם. ואני אוהבת במיוחד את הפוסט על מערכים – הוא מראה סוגים שונים של מערכים, מסביר מה שונה במערכים של PHP מאלה בשפות אחרות, ומקשר לפוסטים נוספים בנושא, למשל על פונקציות מערכים בוורדפרס.

מיני פודקאסט בשם PressPause, מבית WP&UP ו-WPMU Dev. זו סדרה קצרה (13 פרקים) של פרקים קצרים (רבע שעה כל אחד) שמטרתו לעודד אנשים ללכת ל-wordpcamp (כנס וורדפרס, מתקיימים כמה כאלה כל שנה ברחבי העולם). כל פרק מביא סיפור של מישהו שהיה בוורדקמפ כלשהו והייתה לו חוויה מיוחדת, או שהוא סתם שמח שהלך. הקשבתי לכל הפרקים והיה נחמד מאוד. אבל טרם השתכנעתי ללכת לוורדקמפ…
ובאותו עניין, חוויות מוורדקמפ אירופה 2019. אני אוהבת לקרוא חוויות של אנשים, מקווה שגם אתם.

צוות בדיקת התבניות בוורדפרס הגה רעיון מעניין: ליצור ספריות מוכנות של חלקי תבנית, שמטפלות בבעיות נפוצות בתבניות. זה אמור להקל על הבדיקות והאישורים לתבנית, מאחר שאם תבנית משתמשת בספריה שנבנתה ע”י צוות בדיקת התבניות של וורדרפס, ברור שזה משהו שכבר בדוק. כאן ג’סטין טדלוק פרסם את ההודעה הראשונה בעניין, וכאן כבר הודעה על  שני הפרויקטים הראשונים: כפתור התאמה אישית, ו-autoload לקלאסים. ופוסט על הפרויקטים האלה ב-WP Tavern.

איך להוסיף לפוסט תאריך של “עודכן לאחרונה”. המדריך נותן כמה אפשרויות. בהזדמנות ארצה לעשות את זה אצלי,כי יש פוסטים שאני חוזרת אליהם עם עדכונים, ונראה לי טוב שהקוראים יידעו.

שאלה שאני לא מרבה לשאול את עצמי, ולכן מעניין לדעת שיש כמה דרכים לענות עליה: כמה מקום תופס האתר שלי בדיסק? אפשר לענות על זה ע”י תוספים, או ע”י גישה ישירה לשרת הקבצים ולשרת ה-SQL, ע”י סיפאנל, ועוד.

אתרים סטטיים תוספים יותר ויותר תאוצה, ונראה שגם וורדפרס מושפעת מזה, כנראה לטובה.

מתכנת אחד רצה לשמור את חלק מהעיצובים שהוא עושה ב”התאמה האישית” לקובץ (בנוסף לשמירה שנעשית לבסיסי הנתונים). בפוסט הקצר הזה הוא מסביר את המוטיבציה לזה ומראה את הקוד.

מיקה אפשטיין היא מתכנתת שתורמת המון לוורדפרס. אני לא זוכרת במסגרת מה, אבל היא פרסמה את עמוד ה-Wish List שלה באמזון, למי שירצה להכיר לה תודה באופן הזה.

זה משהו שלא הייתי מודעת שקיים – כנסי וורדפרס לילדים. מתברר שיש ילדים שמתכנתים בוורדפרס (שזה לא מפתיע) והקהילה רוצה לעודד גם אותם ומבינה שהם צריכים או רוצים התייחסות שונה (שזה כן מה שהפתיע אותי). אפשר לקרוא על זה וגם להצטרף למגמת העידוד הזאת כאן. ואם כבר ילדים – גם בכנסים למבוגרים צריך לשים לב לילדים – צאצאיהם של המשתתפים. בוורדקמפ ארה”ב 2019 היה אפשר להירשם לשירותי בייביסיטר – מדליק!

קשינג (caching) בוורדפרס – הפוסט הזה מסביר על סוגי הקשים השונים: בדפדפן, בשרת ברמת עמודי PHP, ובשרת ברמת אובייקטים (כאשר קש ברמת העמוד איננו אפשרי). והפוסט של דוד ארוון הוא השוואה יפה של 15 תוספי קש חינמיים.
ומעניין לעניין באותו עניין, איך להתגבר על קשינג שהדפדפן עושה לקבצי CSS. הפוסט נותן כמה דרכים, ומה שנחמד הוא שגם בתגובות יש הצעות, שאחת מהן אימצתי לאחרונה – השימוש בפונקציה filemtime. ככה תמיד יודעים שמקבלים את הגרסה האחרונה של ה-CSS, וגם משתמשים במנגנון הקש של הדפדפן.

אנשים בכנס, נוצר על-ידי rawpixel.com – www.freepik.com

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.