תמוז

התלהבות יתר, טיפים קצרים, ותוצאות סקר בניית אקורדיון – אוסף קישורי נגישות

מזמן לא היו לי פה פוסטי נגישות, אז הנה כמה קישורים מעניינים שנאגרו לי במשך הזמן. קדימה הפועל!

סטייל גייד (StyleGuide) לנגישות. יש שם הדגמה של אלמנטים נגישים: טפסים, כרטיסים (cards), ניווט, ועוד. הכל ברור וקריא וקצר. לגזור ולשמור.

איזה HTML מתאים לאקורדיון נגיש – שרה סווידאן עשתה סקר בטוויטר ושאלה עם איזה HTML הייתם בונים אזור של FAQ, או רשימת שאלות ותשובותיהן. מתברר שאנשים שונים משתמשים ב-HTML שונה, ושרה סיכמה אותם בפוסט מעניין ומקיף. שווה קריאה.

יש כל מיני סוגי עיוורי צבעים, ואיך נדע איך הם רואים את התמונות שאנחנו משתמשים בהם? האתר הזה נותן סימולטור שמאפשר להעלות תמונה ולבחור לראות אותה בתור כל אחד מהסוגים. אחלה רעיון.
מתכנתים יקרים, בבקשה קבעו גם את צבע הגופן – פוסט עם דוגמאות לאתרים שבהם לא נקבע צבע הגופן – בעיקר בשדות טקסט – והתוצאות הבלתי מרהיבות.
אתר שמראה שילובי צבעים ורמת הנגישות שלהם – מה שמקסים, מעבר לעצם הרעיון, הוא העמוד מתרענן כל כמה שניות עם שילוב צבעים חדש. אפשר לבהות בזה שעות (לא שניסיתי, כמובן 🙂 ). אפשר גם לקבע צבעים – צבע רקע, או צבע פונט, או גבול. מדליק ביותר.
מאמרים חשובים על נגישות כתובים הרבה פעמים בצורה ארוכה ומשעממת, ואני מוותרת עליהם אחרי שורות ספורות על אף חשיבותם (וכמובן הם אינם מגיעים לפוסטים שלי). האתר הזה שונה: הוא מציג רשימה של טיפים קצרים בכל מיני נושאי נגישות, והרבה יותר לעכל את זה ככה.
ובאותו אופן, באתר הזה יש דוגמאות של מודעות יתר לנגישות – לפעמים מרוב התלהבות, עלולים להשתמש בקוד מנגיש בצורה מוגזמת. למשל, לתת לכל אלמנט tabindex, ועוד דברים קצת יותר מורכבים. בסוף יש גם עצות איך להימנע מזה.
וובינר על שימוש בקורא מסך באתרים – סרטון של שעה ורבע של אישה עיוורת שגולשת באינטרנט עם קורא מסך. שומעים את קורא המסך, והאישה מעירה הערות, מסבירה מה היא מבינה על מבנה האתר, מספרת מה קשה לה. זו הזדמנות לחוות עם מישהו גלישה עם קוראמסך. מעניין מאוד.
התמודדות עם טפסים מרובי שדות מבחינה נגישותית. מאמר לא ארוך שנותן אפשרויות שונות להתמודדות. בסוף המאמר יש כמה נקודות מסכמות: בעיית נגישות לפעמים בעייתית גם לאנשים שגולשים כרגיל ולאו דווקא עם קורא מסך; פתרון נגישותי עשוי להיות קטן ופשוט; העובדה שהשקענו זמן רב במשהו לא צריכה למנוע מאיתנו להיפטר ממנו אם מתברר שהוא לא מתאים.

מדוע, כיצד ומתי להשתמש ב-HTML סמנטי וב-ARIA. פוסט אורח ב-CSS Tricks. הוא מתחיל מטקסט, מראה למה כדאי לעטוף אותו ב-HTML סמנטי, מראה יתרונות נוספים ל-HTML הזה, ואיך לשפר את זה עם ARIA.  ומסיים באיך לשלב ARIA עם JavaScript.

וקישור אחרון, בנושא קרוב – שמישות: מבחן הבחנה בין הבדלים עיצוביים. אתר נחמד מאוד שנותן מבחן “מצא את ההבדלים” בין עיצובים דומים מאוד. לפעמים זה קל מאוד, אבל לפעמים דווקא קשה לגלות, ולפעמים, גם כשמגלים, לא יודעים מי הוא היותר שמישותי. נסו ותהנו.

התמונה מאת heblo מתוך Pixabay

 

6 תגובות על “התלהבות יתר, טיפים קצרים, ותוצאות סקר בניית אקורדיון – אוסף קישורי נגישות

  1. אהבתי את המבחן בסוף! צריך לעשות כאלה גם בנושא של פונטים…
    הייתי חייב לעשות Repost על הסטיילגייד, בעיקר כי אני לא רוצה לאבד את זה (לחצי על השם שלי ותגיעי למאמר).
    כמו תמיד תודה על השיתוף לאה

    1. אלרון, איזה כיף שעשית repost. שימחתני!

      גם אני אהבתי את המבחן. אבל הייתי נופלת שדודה לו היה מבחן של פונטים – אני לא תמיד רואה הבדלים, ובטח שאני לא יודעת שמות. ומעניין, למה לדעתך צריך להבחין בין פונטים? לא מספיק לזהות אם הוא יפה או לא? 🙂

      1. בשמחה!

        מה זה נופלת שדודה? (מעדיף לשאול אותך מאשר את גוגל) נשמע כמו ביטוי.
        זה בסדר שאת לא יודעת שמות או לזהות הבדלים, זה לא כישור הכרחי אם את לא מעצבת.
        אני שמח ששאלת אם לא מספיק לזהות פונט אם הוא יפה או לא, כי האמת שכתבתי על זה.

        (מוזמנת לערוך את התגובה כדי להפוך את זה לקישור יפה) (לאה: ערכתי)

        1. בעיקרון, ליפול שדוד זה להתמוטט מעייפות. אני לקחתי את המונח והשתמשתי בו סתם כדי לתאר נפילה דרמטית, במובן של כישלון :).

          ותודה על הפוסט שלך, הוא באמת מאיר זווית שלא חשבתי עליה. אבל בל נשכח שאני מתכנתת, ועניין בחירת גופנים בפרויקטים הוא בכלל לא התפקיד שלי. כשאני בוחרת פונט, זה בד”כ לבלוג שלי. ואז אני בוחרת לפי יפה (אבל ברור שמייעצת עם מעצבת כדי לקבל אישור 🙂 ).

          1. אהה הבנתי. טוב, אולי אם אצור משחק כזה יום אחד אאתגר אותך ואולי תופתעי מעצמך 🙂

            לגיטימי לגמרי. שכל אחד יעשה את תפקידו הכי טוב וכולנו נהיה שמחים.

            1. אהה הבנתי. טוב, אולי אם אצור משחק כזה יום אחד אאתגר אותך ואולי תופתעי מעצמך
              לא נראה לי 🙂

              לגיטימי לגמרי. שכל אחד יעשה את תפקידו הכי טוב וכולנו נהיה שמחים.
              אכן!

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.