החל מוורדפרס גרסה 5.3 יש API שמאפשר שליטה בעורך הבלוקים (גוטנברג) מתוך הקוד: בפוסט איך לשלוט בעורך מתוך הקוד ב-make, מפורטים הדברים שאפשר לעשות בקוד: לרשום בלוקים, ליצור וריאציות עיצוביות לבלוק מסוים, להגביל סוגי פוסטים מסוימים כך שאפשר יהיה להכניס בהם רק בלוקים ספציפיים. תבניות יכולות גם לשלוט בחלקים עיצוביים של בלוקים: פלטת צבעים, סוגי גופנים, וכד’. הפוסט גם מעודד מחברי תוספי בלוקים לתמוך בכל האפשרויות האלה לשינויים בבלוקים שלהם. ויש עוד הצעות לפיתוחים עתידיים.
מאט בנה מצגת עם גוטנברג בעזרת התוסף – הפוסט הזה ב-wordpress.org מתאר איך נבנה תוסף שנועד להכין שקופיות עבור Reveal.js. הספרייה Reveal.js מאפשרת יצירת שקפים באמצעות HTML, CSS ו-JavaScript. מחברת התוסף אמנם מרגישה נוח מאוד בשפות האלה, אבל לא רצתה להתעסק עם כל זה ולכן יצרה תוסף שמאפשר בניית שקפים בגוטנברג.
ארט-דירקשן והעורך החדש – איך לעצב את האתר באמצעות בלוקים בעורך החדש.
עריכה משותפת היא אתגר קשה בוורדפרס. הפוסט מנסה לקדם את עניין העריכה המשותפת בוורדרפס. הוא עובר על השלבים המתוכננים לגוטנברג ואפשר רלאות שעריכה משותפת היא לא משהו שעומד לקרות בקרוב. אחרי זה הוא מסביר מה האתגרים שעומדים בפני פיתוח כזה ומדוע לגוגל קל יותר להתגבר עליהם. בסוף הפוסט יש סיכום וגם כמה עדכונים שהתרחשו מאז שנכתב הפוסט.
מה יעלה בגורל Post Formats בעידן גוטנברג. הפוסט מתחיל בהסבר מהם Post Formats וגם מציין שהם הפסיקו להיתמך בתבניות מאז 2017. הוא ממשיך בהסבר למה Post formats מועילים ולמה גוטנברג לא מהווה אלטרנטיבה ראויה. הוא מסיים בקוד שמאפשר להוסיף לתבנית תמיכה ב-Post Formats.
גוטנברג ככלי להתמודדות עם בעיית ה-API של שדות. הפוסט מתאר מה הוא ה-API של השדות המיוחדים ולמה הוא שונה מכל ה-API-ים האחרים בוורדפרס (ה-API של עמוד הגדרות בממשק הניהול, ה-API של עמוד ההתאמה האישית). הוא ממשיך ומסביר איך גוטנברג יכול לפתור את הבעיה הסבוכה הזאת.
השוואה בין גוטנברג לעורך הקלאסי. בפוסט הזה אנחנו מקבלים הסבר על המהות השונה של שני העורכים ורשימת יתרונות וחסרונות של כל עורך. הפוסט גם מנסה לענות על השאלה איזה עורך עדיף אבל כמובן שהתשובה היא “תלוי”.
במאי 2020 הגיע הרגע הרשמי: וורדפרס ממליצה לעבור בקרוב לגוטנברג.
מה שצריך לדעת כדי להתחיל עם עיצוב אתר מלא (Full Site Editing). הפוסט מסביר מה זה, איך אפשר להפעיל את זה כבר עכשיו, ואיך תומכים בזה בקוד. וב-WP Tavern כתבו על קורס הכנה לזה שנועד למפתחי תבניות. כרגע הקורס בחינם.
5 דרכים לבנות אתר בלי קוד עם גוטנברג. היתרון הגדול של גוטנברג הוא שהוא מאפשר למנהלי אתרים חסרי ידע בקוד לבנות אתרים מעוצבים ויפיםן יותר מאשר עם העורך הקלאסי. הפוסט הזה עובר על הדברים שמאפשרים את זה: בלוקי רשימות, יצירת טמפלייט לתוכן, ועוד. כל אפשרות כזאת מלווה במדריך מפורט איך עושים את זה.
טפסים בגוטנברג – תוסף שיוצר בלוק שמאפשר לבנות טפסים בגוטנברג.
תכנון לשיפור התיעוד – פוסט ב-make.wordpress שמתאר את הבעיות הקיימות בתיעוד הנוכחי של עורך הבלוקים (גוטנברג) ומבקש מתנדבים שמעוניינים לעזור בשיפור תהליך התיעוד. וכאן יש תיעוד על איך לתעד 🙂
החלפת page builder-ים עם גוטנברג ותבניות – פוסט קצר שמתאר בניית אתר עם גוטנברג ותבנית תומכת לעומת אתר שהיה בנוי עם page builder. ההשוואה היא מבחינות של זמן טעינת עמוד, חיסכון בכסף, ועוד.