אב

הרפתקאות מפת בתי הספר באתר אורט – סדרה

לפני כשבוע שדרגנו את אתר אורט.

אתר אורט עבר לוורדפרס בשנת 2011 (הוא היה אחד מראשוני האתרים שהעברנו לוורדפרס, ואחד המורכבים לבנייה מבחינת הפונקציונליות והנראות), וכעת, לא רגע אחד מוקדם מדי, הגיע הזמן לחדש אותו הן מבחינה עיצובית והן מבחינה קונספטואלית: בניגוד לאתר הקודם, שהיה שער לכל המערכות הפדגוגיות של אורט, הוחלט, בעקבות מחקר משתמשים, שהאתר הנוכחי יהיה שיווקי בעיקרו. השוני הזה משפיע כמובן על תכני האתר, וכן על נראותו.

בצד ימין: אתר אורט הישן; בצד שמאל: אתר אורט החדש

בתי הספר של אורט באתר החדש

החלק שלי באתר החדש היה העמוד של בתי הספר של אורט. העמוד הזה מכיל רשימה של כל בתי הספר של אורט לפי ערים, ומפה עם סימוני כל בתי הספר. הן באתר הישן והן בחדש המפה נמצאת לצד רשימת בתי הספר, אבל בגרסה הקודמת לא היה כל קשר ביניהן: רשימת בתי הספר והערים הייתה פתוחה ולא הייתה דרך למקד בעזרתה את המפה, וגם המפה מצידה לא השפיעה, כשלחצו על חלקים בה, על רשימת הערים.

כך נראתה הגרסה הקודמת של מסך בתי הספר של אורט

באתר החדש, לעומת זאת, כבר יש השפעות הדדיות. חוץ מזה יש עוד כמה שינויים:

  • עברנו להשתמש במפות של גוגל, בין השאר כדי לתת לגולש את כל הפיצ’רים שיש במפות גוגל ושלא היו במפה שלנו (שהייתה מתוחכמת מאוד, רק שאנחנו איננו גוגל).
  • סנכרון בין המפה לרשימת הערים ולהפך – לחיצה על עיר ממקדת את העיר במפה, ומנגד, במפה – הפעלת זום או גרירה של המפה משפיעות על רשימת הערים כך שמוצגות רק אלה שנראות במפה בעקבות הפעולה.
  • הוספת סינון של הערים – ניתן לחפש שמות של ערים או של בתי ספר, ורשימת הערים תצטמצם לפי מחרוזת החיפוש. יש לציין שבמקרה כזה אין סנכרון עם המפה, מפני שצמצום הערים לא נובע מסיבה גאוגרפית.

עבדתי על זה חודשים רבים וכעת אני מסכמת את הפרויקט בבלוג שלי. מסכמת, כלומר חולקת אתכם את הקוד שכתבתי. כן, זו סדרת פוסטים על קוד.
הקוד שאציג פה הוא ממש לא “כזה ראה וקדש”. הוא לא יצירת מופת בשום צורה. הוא פשוט קוד שעובד (ברובו). אני משתפת אותו גם מפני שבכל זאת יתכן שהוא יכול להועיל למישהו, מתישהו, וגם – ואולי בעיקר – כדי לקבל משובים. כל הערה, הארה, תובנה או שאלה יתקבלו בברכה.

איך בנויה הסדרה? מאחר שכל העניין בנוי מתפקודים שונים, התיעוד יחולק לפרקים לפי תפקודים אלה:

מאחר שפרק המבוא הזה הוא קצר, אני מפרסמת כבר את הפרק הראשון: פרק א, הסינון.

עוד לא החלטתי באיזו תדירות אפרסם את הפרקים, אבל בכל מקרה אמשיך במקביל לפרסם את הפוסטים הרגילים שלי. היו עימנו.

 

7 תגובות על “הרפתקאות מפת בתי הספר באתר אורט – סדרה

  1. היי לאה,
    נשמע מאוד מעניין! מחכה ששאר הפרקים יפתחו.
    קצת מטעה שהם כבר מלונקקים, ניסיתי לגשת וזה הציג לי 404. אולי כדאי לכתוב ‘בקרוב’ לצד הקישורים?
    תודה על השיתוף

    1. תודה רבה! איזה כיף שהסדרה מעניינת אותך, ומקווה שתמשיך ליהנות (אבל לא אתבאס גם אם לא – היא מדברת על נושא מאוד ספציפי, וזה יכול להיות משעמם למי שהנושא לא רלוונטי לו).
      לגבי הקישורים: נכון, ידעתי שהם מקשרים לפוסטים שעוד לא פורסמו, וחששתי שיקרה בדיוק מה שקרה לך, אבל רציתי שהקישורים כבר יהיו קיימים ולא אצטרך לחזור אליהם אחרי פרסום כל פרק חדש, וזה גבר על החשש 😐 . אמנם מתברר, לאור הערתו של אילן על קישורים משמעותיים, שכנראה כן אצטרך לחזור אליהם ולתקנם אחרי פרסום כל פוסט, אבל רציתי בכל זאת להשאיר את הקישורים הקיימים. עכשיו, בעקבות הצעתך המקורית, אני משאירה אותם בלב שלם, בלי פחד שהם ימשיכו להוליך שולל קוראים תמימים וישרי דרך. תודה!

  2. אה כן,
    ניסיתי את המפה באתר של אורט ומאוד הורשמתי שהכל מסונכרן. כל הכבוד!
    יש לי כבר שאלות, אבל אולי תעני עליהם בפרקים הבאים.

    אגב, זו בקשה די מפונקת (סלחי לי): אם אפשר לדאוג ששדות התגובה (שם, אימייל, אתר) אצלך באתר ישמרו במקום שאמלא אותם בכל פעם, זה יהיה נחמד מאוד. פשוט להקליד במקלדת זה מאוד קשה לי, את יודעת. 😉 (סתם)

    1. מעולה שניסית, ומעולה שהיא עבדה!
      מעניין מה השאלות שלך. אתה יכול לשאול, ואם באמת הפרקים הבאים עונים עליהן, אומר לך זאת. אם לא, אשתדל לענות כעת.

      מעניין, האתר לא שומר את הפרטים שלך? מוזר, אשתדל לבדוק. אני יודעת שזה לא באמת קשה להקליד, אבל סתם מבאס לעשות כל פעם באופן ידני דברים שיכולים להיעשות אוטומטית…

      1. ועבדה נפלא!
        האמת ברגע זה אני לא זוכר את השאלות ^_^” אבל אם הן יצוצו שוב במוחי אכתוב לך.

        נכון. בזמנך הפנוי, זה לא כזה קריטי.

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.