Stackexchange הוא המקום שהולכים אליו (לפעמים בשליחותו של גוגל) כשנתקלים בבעיות תכנותיות. אבל יש עניין גם להיות פרו-אקטיביים, ולקרוא שאלות, אפילו שלא נתקלנו בבעיה שהן מעלות. אחת הדרכים הכי טובות לזה, לדעתי, היא מנוי על הניוזלטרים של האתרים השונים. הניוזלטרים נשלחים פעם בשבוע ביום קבוע (איזה יום? תלוי באתר – לכל אתר יש יום קבוע משלו), ויש בהם את השאלות עם מספר הנקודות הרב ביותר שנשאלו באותו שבוע (בסביבות 7 שאלות כאלה). ועוד שני סוגי שאלות: שאלות מהשבוע האחרון שיש להן נקודות אך טרם קיבלו מענה; ושאלות פופלריות משבועות קודמים. משני הסוגים האחרונים, יש רק שתי שאלות.
בתחילת דרכי, כמובן עשיתי מנוי לניוזלטר של אתר הבית StackOverflow, אבל עד מהרה הפסקתי אותו. אמנם SO הוא אתר היסוד של כל רשת האתרים Stackexchange ולכן אך-מתבקש הוא שהוא יהיה הראשון לעשות עליו מנוי, אבל הוא עונה על כ”כ הרבה טכנולוגיות, שפעמים רבות אף שאלה בניוזלטר לא היתה מטכנולוגיה הקרובה ללבי. אז נכון, שלפעמים יש שאלות חוצות דיסציפלינות, אבל הן מעטות ונדירות, אז… לא.
למרות שבשנים האחרונות אני כבר לא מוצאת זמן לענות על שאלות, או לעשות כל עבודה אחרת ב-SO, אני עדיין מרגישה אליו קירבה נפשית כי אני נמצאת בו מאז תחילת הבטא שלו, ולכן אני אוהבת לעקוב אחרי מה שקורה במאחורי הקלעים שלו, meta SE (בניגוד ל-meta SO, שמדבר רק על SO, ה-meta SE מדבר על מדיניות שקשורה לכל רשת האתרים, וזה יותר מעניין אותי). אפשר להתעדכן מהו הרף שמתחתיו שאלות נכנסות לתורי ה-review השונים; דרכים שונות להתמודדות עם ספאם באתרים (ויש טונות). הידעתם שהשחתת, או מחיקת, שאלות / תשובות שאתם העליתם, אם נעשית בצורה סדרתית, היא אסורה? יש המון שיתופיות של הקהילה בקבלת החלטות על פיצ’רים, בהצבעה על מובילים (moderator-ים). בניוזלטר הזה בד”כ מספיקות לי הכותרות, אבל לפעמים, אם אני רואה שהמשיב הוא מודרטור, מעניין אותי לקרוא את התשובה.
הניוזלטר החשוב בשבילי הוא זה של וורדפרס. יש כל מיני סוגי שאלות: לפעמים שאלה מעניינת, רק לא חשבנו לשאול אותה (איפה לכתוב פונקציות בתבנית, או איך להראות הודעות שגיאה בממשק הניהול או איך למחוק את כל הפוסטים למעט X האחרונים); ולפעמים השאלה היא טריגר לתשובה מעמיקה שמלמדת משהו שלא היינו מחפשים בעצמנו (איך עובד החיפוש או איך דורסים פונקציית JS של core (תשובה: אי אפשר לדרוס, כדאי לפתוח טיקט ב-trac) ׁׂ; או שהיא מחדדת למה best practices מסויים הם אכן הדרך הנכונה לכתוב קוד (אבטחת מידע); ולפעמים לאנשים יש סט-אפים מאד מוזרים שמעניין לשמוע עליהם. לא כל השאלות בניוזלטר מעניינות, אבל עדיין חשוב לי להשאר מעודכנת באתר הזה.
רכילות משרדית היא מעניינית מאד, אבל כמובן בעייתית מצד איסור הרכילות. על הצורך הזה עונה האתר של מקום העבודה. יש בו שאלות מעניינות, ולפעמים פיקנטיות, ומאחר שזה על אנשים אנונימיים – או לפחות כאלה שאיננו מכירים וכנראה גם לעולם לא נכיר – אז אין בעיה לקרוא על כל התלאות, המזימות והשעשועים שקורים בחייהם. בניוזלטר הזה אני בד”כ קוראת כמעט את כל השאלות 🙂 . לדוגמה, האם לגיטימי לנסות לברר למה קולגה עזב? שאלות מוסריות בדבר שימוש במידע שמושג בעבודה; תגליות כמו למשל שיש בוסים שעובדים על העובדים שלהם; אפשר גם לשאול שאלות שנתפסות כגזעניות, ועדיין נעשים מאמצים לשמור על דיון ענייני. שאלה על סיטואציה שבה הלקוח מבקש מהמפתח לעשות עבודה שהיא תפקידו של הלקוח; בוס שנזף בעובד והעובד התפטר שואל מה להסביר לשאר העובדים; עובד ישר שמתבקש לחתום על שעות שהוא לא עבד בהם. יש פעמים שהשואל מקבל נזיפה מהמשיבים על אופן התנהגותו בעבודה כפי שמתבטא בשאלה שלו; פעם מצאתי הסבר פשוט איך להחליט את מי לשים ב-to, את מי ב-cc ואת מי ב-bcc. גם ההערות שם מעניינות.רכושנות קוד… . ויש שאלות על חיפוש עבודה: למה כדאי לחפש כשעדיין עובדים בעבודה הקודמת; איך להתנהג בראיונות; איך למצוא עבודה אחרי גיל 40; שאלה משעשעת של מישהו שקיבל מכתב קבלה ומכתב דחייה מאותה חברה בהפרש של כמה ימים; איך לראיין על ארוחה; מתי כדאי להענות להצעת-התאמה של מקום העבודה המקורי; האם כדאי להכניס צבע בקורות החיים.
לא ברור לי למה אין קישור מכל אתר לניוזלטר שלו, אבל כאן אפשר למצוא דוגמה לכל אחד מהניזולטרים. נסו ותהנו.
תגובה 1 על “הניוזלטרים שאני קוראת פרק ב’ – stackexchange”