הטאב הבא שלי בנטווייבז מאגד בתוכו פידים בנושאי חוויית משתמש. אני כוללת כאן כל נושא שקשור ל_client side (כאשר הטאב הקודם שדיברתי עליו מתייחס לנושאי ה-server side) גם כאן חילקתי אותו לשתי עמודות, כאשר בצד שמאל הפידים החשובים יותר, ובצד ימין הפחות, וכן בכל עמודה החשיבות היא בסדר יורד.
אז בצד שמאל יש לי:
אז בצד שמאל יש לי:
- www.456bereastreet.com – רוג’ר ג’והנסון – האורים ותומים שלי בנושאי נגישות ותקינה של HTML, CSS ו-JS. יש בו שתי תכונות סותרות לכאורה, אך השילוב שלהן – בעיני – הוא מה שעושה אותו כל כך דומיננטי בתחום הזה. מצד אחד, הוא בחור די מרובע, אולי אפילו קצת יקה. לפיכך ניתן להבין את התלהבות שלו מתקנים ברורים ונוקשים. מצד שני, הוא מודע לעצמו, וזה מוציא את ה”פוציות” מאדם שאחרת ניתן היה לקרוא לו “יקה פוץ”. כמו שהוא אומר על עצמו :
I guess I could be a little less grumpy sometimes when I come across bad examples or implementations. But not always… ;-). - www.sitepoint.com/blogs -אלה חבר’ה הממוקמים איפשהו down under, ומתמחים בנושאי CSS ו-JS. יש להם כמה ניוזלטרים שאני מקבלת בדואל (שעד כמה שאני רואה אין להם גרסת RSS). כמעט בכל ניוזלטר יש משהו טוב, ואצלי יש לפחות 7 פוסטים המבוססים על מאמרים שקראתי אצלם, (+ פוסט אחד בקנה)
- www.digital-web.com – כאן מדברים גם על ענייני JS, גם CSS, וגם שמישות. אמנם לא מתפרסמים דברים לעתים קרובות, אבל מדי פעם יש דברים מעניינים וחשובים, וחשוב לי להשאיר את הפיד הזה אצלי גם לצרכי reference. פוסט אצלי שמבוסס על פוסט שלהם
- www.uxmatters.com – השם UXMatters כבר מרמז על הנושא: UX (User Experience). כאן אין נגיעה כמעט בכלל בענייני קוד, אלא בעיקר בנושאי שמישות ונגישות. יש אצלם תקופות טובות יותר וטובות פחות. עד עתה רוב המאמרים שהלם היו סתמיים, ולכן המיקום הנמוך ברשימה שלי (אחד לפני האחרון), אבל לאחרונה היו כמה מאמרים טובים (כיף!, ו-מפה ומשם – החלק על אמון בדברים הקטנים), כך שיכול להיות שהם יזכו לעלות למיקום גבוה יותר (איך אני מעניקה פרסים על התנהגות טובה, אה? )
- www.37signals.com/svn/posts – טוב, את 37Signals לא צריך להציג. עד לפני כמה ימים הם היו הראשונים בטור השמאלי שלי. יש לי 12 פוסטים (10% מכלל הפוסטים באתר שלי!) המבוססים על פוסטים אצלם – איך לשים לב לפרטים; חדר נפרד לכל מתכנת; מקדמה של 4 שעות ואז…; ועוד רבים וטובים.
אבל שני דברים שקרו בבלוג שלהם לאחרונה גרמו לי להוריד אותם למקום האחרון, ואני אפילו שוקלת הסרה טוטאלית שלהם מהנטווייבז שלי. הדבר הראשון הוא הגרפומניה שלהם. לאחרונה כל יום מתרפסמים כ-4 או 5 פוסטים ביום. מבחינתי זה בלתי נסבל – אני ממש חווה את זה כמתקפה. לא יתכן שאני הולכת לישון בלילה עם 0 פריטים חדשים בנטווייבז שלי, וכשאני מגיעה לעבודה בבוקר יש 10 פריטים חדשים -5 מהבלוג שלהם… הדבר השני שקרה לפוסטים שלהם הוא פיזור המיקוד. פעם כמעט כל הפוסטים שלהם נגעו לפיתוח באינטרנט בצורה כזו או אחרת: שמישות, פשטות, כתיבת קוד קומפקטי… היום התחושה היא יותר של בלוג אישי, הנוגע כמעט בכל נושא שבעולם. אותי זה לא כך כך מעניין – אני שם בשביל הקטע המקצועי, ואם הבלוג הזה כבר לא יענה על הדרישה הזאת – I’m out of there…
עד כאן צד שמאל. בצד ימין יש לי פידים שניתן לומר שאין להם השלכה פרקטית בעבודה שלי, אבל עדיין מעניין אותי לקראות מה קורה בהם. בד”כ את הפידים בצד הזה אני לא קוראת לעומק – רק מרפרפת לראות אם אולי יש איזה בדל-משהו רלוונטי.
- www.adaptivepath.com/ideas/essays – זו חברה שממש עוסקת בחוויית משתמש. רוב המאמרים שלהם הם בעיקר תאורטיים, כמעט אף פעם אין הדרכה מעשית לדברים – לא מבחינת קוד ולא מבחינת תהליכי עבודה. עדיין, גם לקרוא תאוריות זה חשוב – את הפרטים אפשר לפגוש במקומות אחרים. כמובן שהחברה הזאת זכורה לטוב בזכות מונח חשוב שהיא טבעה: AJAX.
- www.ideashower.com – לא יותר מדי דברים רלוונטים למתכנתים. נדמה לי שהגעתי אליהם בגלל מאמר פרקטי שהם כתבו בנושא CSS (אכתוב עליו בעתיד בע”ה).
- www.smashingmagazine.com – לדעתי, נועד בעיקר למעצבים/מעצבות, אבל עדיין יש פוסטים שיכולים לעניין גם אותי. פוסט מפורסם שלהם הוא 53 טכניקות CSS שאי אפשר לחיות בלעדיהן. מעבר לזה, היה להם פוסט לפני כמה ימים שעשוי להשפיע על המראה של הבלוג שלי…
- www.webdesign.org.il – לראשונה, משהו בעברית. אין בו חידושים מדהימים, וגם לא לעתים קרובות. אבל הוא מכסה נושאים חשובים בענייני CSS ושמישות, כך ששווה לי להשאיר אותו אצלי על אש קטנה ולהתעדכן.
שוב, _אני חוזר_, שוב, נהנתי לקרוא את המאמר 🙂
באמת כל מילה 🙂
תודה רבה, נדב