אייר

הדור הנוכחי של סלקטורי CSS3

המאמר הבא מכיל את כל הסלקטורים של CSS3. לא המאפיינים, אלא הסלקטורים (שזה כל הדברים שבאים אחרי נקודתיים, כמו before ו-after, not, ו-nth-child).

מי שמכיר כבר את הסלקטורים האלה לא ימצא כאן חידוש רב, אבל מה שיפה במאמר הזה זה שאחרי כל הגדרה של סלקטור יש קטע של codepen שמדגים את השימוש. זה גם נחמד סתם כדי להזכר…

The Current Generation of CSS3 Selectors.

2 תגובות על “הדור הנוכחי של סלקטורי CSS3

  1. תחילת/המשך ההיתדרדרות של CSS, לצערי.

    כן. אני יודע שכל היכולות הללו משעשעות ואולי שימושיות וכל התחכומים של LESS או SASS וכל ה CSS-“מונחה-עצמים”…

    אבל נסו לצלול לקוד שלא אתם כתבתם ונסו להבין אותו עם כל ה :before המאתגרים ועשרות שורות ה CSS המהודרות.

    לך(כי) תמצא את הבאגים ואת קוד המקור.

    בקיצור, הכל יפה כל זמן שאני כותב הכל. או כאשר אני משתמש בספריות מוכנות של מישהו אחר. כל זמן שאין צורך לגעת בקוד. כלומר ב CSS.

    1. לגבי ה-LESS וה-SASS אני מסכימה איתך. השתמשתי ב-SASS בפרוייקט אחד, אבל לא חזרתי אליו יותר. עכשיו התחלתי פרוייקט שלא בהכרח אהיה זו שאתחזק אותו, ומתוך התחשבות בבאים אחריי, אני נמנעת מ-CSS מקומפל (ואם לומר את האמת – זה לא חסר לי 🙂 )…
      לגבי ה-pseudo elements – אני מאד משתדלת לתעד ליד כל דבר כזה למה הוא משמש. אחרת באמת קשה להבין. אבל להסתדר בלי זה – זה יהיה לי ממש קשה. אפשר לעשות כ”כ הרבה איתם!
      ולמרבה הצער, הפיירבאג נותן לזה מענה פחות אלגנטי מכלי הפיתוח של כרום – בזה שהוא מראה את ה-pseudo אלמנטים כשעומדים על האלמנט הראשי, ולא כמו בכרום, שהוא מאפשר לך להתמקד בכל pseudo אלמנט בפני עצמו. עדיין, לא הייתי מוותרת עליהם.

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.