תמוז (7)

האתר שלי!! או: Eating your own dog food

לפני כמה שבועות עלה בדעתי רעיון: להתנסות בבניית אתר בכליקיט, כאשר הלקוח הוא: אני!
להתנסות זו היו שתי מטרות: המטרה הראשונה היתה לבדוק עד כמה הכליקיט יכולה להוות תשתית ליצירת בלוג. לשם כך החלטתי להעלות לכליקיט את כל הדואלים שאני שולחת בעניינים מקצועיים.
את המטרה השניה ניתן לכנות Eating your own dog food. כלומר, לחוות את הכליקיט מצד השימוש בו, ולא רק מצד הפיתוח שלו (אפשר לקרוא לזה גם: לאכול את הדיסה שבישלת).
הדבר הראשון שעשיתי הוא ליצור תבנית משלי, לפי עיצוב שמצא חן בעיני (קרדיטים בסוף).
בשורה התחתונה: לדעתי, הדבר המשמעותי ביותר שחסר להקמת אתר שהוא בלוג בכליקיט, הוא עדכון RSS. ניסיתי – ועדיין ממשיכה לנסות – להתגבר על זה בעזרת הרכיבים הקיימים, אך יש מספר מגבלות.
אך מלבד זה, היתה לי חוויה מאד נעימה להשתמש ביכולות של הכליקיט כדי ליצור אתר שנראה כמו בלוג, ומעוצב לטעמי. גם העובדה שלפעמים הייתי צריכה ליצור “מעקפים” והצלחתי בהם שימחה את ליבי.
את התוצאות אפשר לראות באתר שלי:
קרדיטים
את ההשראה לעיצוב האתר שלי קיבלתי מאתר זה: http://www.csszengarden.com/?cssfile=/197/197.css&page=0
תודה רבה לעינת על כל העזרה: על הסיוע בחיפוש עיצוב לטעמי, על עיצוב הציטטות בתחתית הדף, על ההדרכה איך להפוך רצוי למצוי, ועל פידבקים חיוביים בעיתות צרה. תודה גם על הסיוע ליצור אייקון שיתאים לסרגל הניווט.
תודה רבה לרחלי על יצירת האייקון של סרגל הניווט.
תודה רבה לרון על הטיפים לשימוש נבון ברכיבי כליקיט, בעיקר בנושא ה-RSS. כמו”כ תודה רבה לו על ה-QA ההתנדבותי שהוא ביצע לאתר.
תודה לסרג’ על מציאת מנגנון החלפת תמונות למכללות – העתקתי את זה לציטטות באתר שלי.
מי שאוהב הפי אנד, יכול לעצור כאן. המשך המאמר מספר ביתר פירוט על הקשיים שכן נתקלתי בהם.

 

 RSS
יצרתי קובץ RSS כקובץ XML, והעליתי אותו לרכיב הקבצים. הבעיה היא שכאשר לוחצים על שם הקובץ או על האייקון שלו בדף התצוגה, קובץ ה-XML אינו נפתח במיקום שלו בכליקיט, אלא נשמר בתור קובץ מקומי.
עדיין, ניתן להעתיק את כתובת הקובץ ע”י עכבר ימני, ולהכניס כתובת זו לקורא ה-RSS (נסו ותהנו :-)). עכשיו, מה עושים כשרוצים לעדכן את קובץ ה-RSS? הדבר הטבעי הוא להעלות קובץ RSS מעודכן לאותו פריט של רכיב הקבצים. הבעיה היא שהקובץ המעודכן אינו “דורס” את הקובץ הקודם, אלא מקבל שם חדש. ועל כן, הכתובת שאותה הכנסנו לקורא ה-RSS אינה מתעדכנת…
ניסיתי להתגבר על זה, וניגשתי ישירות לקובץ ה-XML השמור ב-ortCluster (בשביל מה יש לי גישה לשם אם לא כדי להשתמש בה בעת הצורך? 😉 ), ועדכנתי אותו. כלום. נאדה, לא רואים שום שינוי בקורא ה-RSS. בעיה נוספת: הקישור לפוסט עצמו, אינו עובד.
דבר נוסף שניסיתי הוא להשתמש ביצרן RSS חיצוני, http://feed43.com, אך גם שם זה לא היה קל, ולמעשה לא הצלחתי ליצור RSS גם שם.
איטיות בממשק הניהול
נתקלתי באיטיות בממשק הניהול. לחלון העריכה והיצירה של טקסט חדש לוקח ה-מ-ו-ן זמן להיפתח. זה לא נורא אם יש רק טקסט אחד להעלאה או לעדכון, אבל אני רציתי להעלות את כל הדואלים ששלחתי עד הלום, וזה היה קצת מעצבן. גם פתיחה של כותרות וסרגלי ניווט מאטה מאד את העבודה.
תגיות
היה יכול להיות מאד נחמד אילו היה חיפוש מתקדם, וניתן היה לחפש בשדות משתמש. או אז הייתי יוצרת שדה משתמש בשם “תגיות”, ומכניסה לשם תגיות רלוונטיות לכל טקסט, ואז היה יכול להיות חיפוש לפי תגיות. מאחר שאין אופציה כזאת כרגע, הכנסתי את התגיות לתיאור, מקום שם מנוע החיפוש כן מחפש.
באג בטקסטים
זה דבר שהיה ידוע לי קודם, אך התברר לי עד כמה הוא מעצבן: כאשר יש רשימה של טקסטים, ונכנסים לאחד מהם, לכאורה ניתן לעבור בין הטקסטים מהרשימה בעזרת כפתורי “הבא” ו”הקודם”. לכאורה, מפני שלא תמיד הכפתורים האלה מביאים לכל הטקסטים ברשימה…

למשל: רשימת הטקסטים של חודש שבט. הכנסו לפריט הראשון. ראשית, במקום שיהיה “הבא”, יש “הקודם”. ניחא, זה לא הכי גרוע. מה שהכי גרוע הוא שאם לוחצים על הקודם, מגיעים לטקסט, שיש לו רק “הבא”. לחיצה על זה תחזיר אותנו לטקסט שהיינו בו לפני רגע…

רכיבים ללא כותרות

לשניים מהרכיבים שבהם השתמשתי אין כותרות: סרגל ניווט, וחיפוש. כדי לכפר על כך, יצרתי פריטי כותרות מסוגננים כך שלא ניתן כמעט להבחין כי הם אינם שייכים לרכיב שמעליו הם נמצאים.

עורך הטקסט מנפח טקסטים
כאשר מכניסים טקסט בעורך הטקסט, הוא יוצר המון תגיות HTML מיותרות, שמעלות את משקל הטקסט.
מה נותר לעשות:
יש כמה דברים שחסרים לי כדי שארגיש שהגעתי למיצוי כלשהו של האתר:
  • אם תסתכלו ב- view source, תראו שיש הרבה CSS שצריך לצאת לקבצים חיצוניים. אלה CSS-ים של תבניות, לא של הדף עצמו.
  • נראות בגוגל – על אף שהאתר עלה לאויר לפני למעלה מחודש, עדיין לא ניתן למצוא אותו בגוגל. לפי ההרצאה של רון בהתמקצעות, יש מספר דברים שאני יכולה לעשות כדי לשנות זאת.
  • היררכיה ב-HTML – אני רוצה לסדר קצת את רכיב הטקסטים, כך שכותרות תקבלנה תגית H1. תהיינה לכך – אני מקוה – השלכות חיוביות הן על האינדוקס של גוגל (אם וכאשר הוא יגלה את האתר שלי), והן על האפשרות ליצור קובץ RSS ע”י תוכנה חיצונית.
  • התאמה למוזילה – כרגע מה שניתן לומר על האתר שלי הוא שהוא לא נראה מזעזע במוזילה (וגם זה לא מוסכם על כולם…). המטרה שלי היא לגרום לו להראות טוב גם במוזילה.
  • האתרים המומלצים שלי הם בעצם פריטים ברכיב האינדקס. הרכיב הזה אינו מנוצל במלואו באתר שלי – לא השתמשתי בצילומי המסך של האתרים, ולא בקטגוריות, מפני שהעיצובים של שני דברים אלה לא מצאו חן בעיני באף תבנית שראיתי. יש לי רצון לשדרג את התבנית שלי כך שתציג גם דברים אלה לטעמי.
  • RSS

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.