מרחשוון

ביקורת שלילית שהיא חיובית, איך לקרוא ביעילות, איך ליצור מצגת יפה, ועוד קישורי “החיים, היקום וכל השאר”

בפוסט הזה איגדתי שלל דברים בנושאים שונים, כמו איך לקרוא באופן יעיל, איך ליצור מצגת מוצלחת, כמה סיפורים על מאחורי הקלעים של פרויקטים, ועוד דברים שאני אהובת לתייג כ”החיים, היקום וכל השאר”. תהנו!

אני אוהבת ביקורת – גם לתת וגם לקבל. הפוסט הזה, שממש שווה לתמצת אותו כי הוא מוצלח מאוד בעיניי, אבל לצערי אין לי כוח, מדבר על כמה חיובית היא הביקורת השלילית. ועוד תובנות על ביקורת שלילית. וכאן איך הפסקתי לחבל בביקורת עיצובית.

איך לעשות דברים נפלאים. הבלוג המצוין Farnam Street שדיברתי בעבר על הפודקאסט המוצלח שלו, הוציא פוסט עם רשימה של כמה דברים שמאפשרים עשיית דברים נפלאים. למשל, להיות מוכן להיראות כמו אידיוט; לדעת שהתנאים שנדמה לנו שאנחנו צריכים הם בדרך כלל לא אלה שיסייעו לנו להצליח; ועוד.

איך לקרוא באופן יעיל. באותו בלוג יש קטגוריית “קריאה”, ומה פוסטים על קריאה אפקטיבית ויעילה. זה לא איך לקרוא מהר, אלא איך לקרוא בצורה שתאפשר למה שקוראים להיקלט במוח בצורה מיטבית. לא חייבים לקרוא את כל הפוסטים, כל פוסט בפני עצמו נותן תובנות מעניינות וטובות.

אני אוהבת לקרוא סיפורי “מאחורי הקלעים” של חברות קטנות. לאחרונה נתקלתי בכמה:

לכתוב ספר ב-10 דקות ביום – כוחה של התמדה. פוסט מוטיבציה.

לרחלי המוכשרת יש ידע בהמון תחומים, ואחד מהם הוא איך להכין מצגת מוצלחת. נכון שלדעת לעצב אתרים ולדעת CSS זה הרבה יותר חשוב, אבל נראה לי שלהכין מצגת זו מיומנות לא נפוצה אך נצרכת מאוד אז הייתי משקיעה 18 דקות בצפייה בהרצאה שרחלי העבירה בעבודה שלה. אני עצמי נעזרת ברחלי בכל פעם שאני צריכה מצגת (למשל בהרצאה שנתתי בכנס פינגווין, הרצאה שנתתי בוורדקמפ 2013, בהרצאה על מוודל, ובמצגות של כמוך – יום הולדת 5).

אני חושבת שידוע שיש כאלה ששולחים קורות חיים רק למשרות שהם מתאימים לכל הקריטריונים שלהם, ויש כאלה ששולחים גם אם הם מתאימים רק לחלק מהקריטריונים. באתר ה-workplace של stackexchange מישהו התייעץ אם לשלוח קורות חיים למשרה שמבקשת שהמועמד יהיה מקומי והחברה לא תממן תשלום ל-relocation, אם הוא מוכן לשאת את התשלום בעצמו. ברור שאמרו לו שישלח. התשובה הנבחרת פותחת במשפט היפה הזה:

“The general rule I follow for applying for jobs is that if I want it, I apply without worrying about minor things that might not work out. I would recommend you follow that here as well.”

 

ילד קורא ולומד דברים כמו מתמטיקה, פיזיקה וכד’התמונה מתוך freepik – www.freepik.com

3 תגובות על “ביקורת שלילית שהיא חיובית, איך לקרוא ביעילות, איך ליצור מצגת יפה, ועוד קישורי “החיים, היקום וכל השאר”

  1. יווו, איזה כיף שנכנסתי לפוסט, למרות שהוא מלא קישורים שנפתחים בדף עצמו, ועוד קישורים למאמרים באנגלית שהם בטח אינסופיים ומובנים רק ליוצאי קולוניות בריטיות שקוראים באופן יעיל (קראתי איפשהו שביקורת שלילית היא חיובית, וקמתי הבוקר במצברוח של “אל תמנע טוב מבעליו”) –
    בקיצור,
    כל זה כדי לומר שהמצגת של רחלי היתה מתנה גדולה ומשמחת. ההגדרה של מצגת טובה כזו שמי שלא שמע את ההרצאה לא מבין ממנה כלום מלווה אותי כבר שנים רבות, ושמירה על קו עיצובי גם. אבל הטיפים הנהדרים על הדגשת הפונטים האירו את עיני (הה! הה!), ההומור שבה את לבי, ואני נופלת לרגלייך (שוב) ומבקשת עוד כאלה.

    1. רחל, איזה כיף של תגובה!
      את מקסימה עם גישת “אל תמנע טוב מבעליו”! אז קודם כל אעשה מה שאני הכי אוהבת לעשות עם ביקורת, וזה להדוף אותה: הקישורים ממש כן אמורים להיפתח בחלון חדש. לא יודעת מה יש לדפדפן שלך נגד פוסטים שלי, אבל אצלי זה עובד 😉 .
      שנית, אני בד”כ לא מקשרת לפוסטים אינסופיים (ואם כן – אני בד”כ מזהירה שהם כאלה ושבכל זאת כדאי להשקיע ולקרוא אותם). במקרה הזה הם ממש לא ארוכים, והם עם פונט גדול ונוח לקריאה. אבל אם את לא רוצה – את לא חייבת. יש איזה קטע עם סוס ושוקת. וחוץ מזה שנראה שהפנמת את המסר יופי (לפחות בקטע של לתת).

      ואיזה כיף שנהנית מהמצגת של רחלי! היא באמת אלופה, גם בתוכן וגם בהומור. אני מקווה שאצליח למצוא עוד כאלה, אבל באמת שזה משהו מיוחד אז נראה…

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.