מרחשוון

בינה מלאכותית בתוספים, איך להרצות בוורדקמפ, ועוד קישורי וורדפרס

מה צריך לדעת כדי להרצות בכנס וודקמפ

מאמר יפה וארוך ב-WPSHOUT על השתתפות ב-wordcamp כמרצה. הבחור, דייוויד, הרצה ב-Wordcamp Denver ובמאמר הזה הוא מסביר את כל השלבים ומשלב את חוויותיו.

הוא מתחיל משאלות נפוצות כמו מה ההבדל בין וורדקמפ לכנסים אחרים (וורדקמפ ממוקד בוורדפרס), איך זה שהכנסים כה נוחים מבחינת מחיר (שילוב של חסויות, מימון מ-wordcamp central, ואופיו ההתנדבותי של הכנס), למה כדאי ללכת לוורדקמפ (כדי ללמוד דברים, כדי לפגוש אנשים, והסיבה שהכי מדברת אליי – כי בטח יהיה אוכל חינם וחלוקת שלל כמו חולצות ושאר ירקות), ואיך נראה סדר היום בכנס (הוא הביא דוגמה מהכנס בדנוור).

אחרי זה, הוא עובר לנושא של העברת הרצאה בכנס. הוא מתחיל בתזכורת שהמרצה מופיע בחינם. אחרי זה הוא נותן כמה סיבות להרצות בוורדקמפ: מרצים הם סלבריטאים בזעיר אנפין; שיתוף מעל במה הוא כיף (גם אם טיפה מפחיד); זה נחשב מכובד (אפשר לכתוב את זה בקורות החיים). הוא מעלה את השאלה כמה זמן לוקח להתכונן להרצאת וורדקמפ, ומחלק את זה לשלבים (סיעור המוחות למציאת רעיון, מחקר על הרעיון, הכנות טכניות להגעה והרצאה בכנס, חזרות הגנרליות) ונותן הערכת שעות לכל שלב, מה שמביא אותו למסקנה שהזמן יכול לנוע בין 9 ל-27 שעות להרצאה חדשה. ממשיך במענה לטענה “אבל אין לי על מה לדבר” (דברו על הניסיון שלכם, אפילו על נושאים שהם רק “ליד” תכנות וורדפרס כמו קריירה, או הצד ה”רך” של חייו של בונה אתרים. לפעמים זה אפילו יותר מעניין מהלפניי ולפנים של API מסוים, אם כי אם בא לכם לדבר על API זה גם לגמרי אחלה), עונה על השאלה למה הצעות להרצאות לא מתקבלות לפעמים (באופן כללי יש מגוון סיבות, אבל חשוב לא לקחת ללב ולא לתת לזה לערער את הביטחון), אם אתם בטוחים שאתם לא רוצים להרצות בוורדקמפ, איך בכל זאת אתם יכולים לעזור (להתנדב בכנס עצמו – לחלק תגים, לשמור על מצלמות או דלתות, או כל דבר אחר במהלך הכנס. בד”כ התמורה היא כניסה חינם לכנס).

בסוף הוא מגיע לנושא שלשמו התכנסנו – איך להיות מרצה בוורדקמפ. הוא עובר שלב-שלב, מחיפוש אחר רעיון (תחשבו מה מלהיב אתכם, מה אתם לומדים כרגע, מה מתוך הידע שלכם יועיל לאחרים לדעת, על מה מדברים עכשיו והאם יש לכם מה לומר בנושא), דרך הגשת הצעת ההרצאה (הסבר על הטופס; מותר להגיש כמה הצעות להרצאה; שתהיה לכם ביוגרפיה קטנה זמינה), הכנת ההרצאה (תוכן ושקופיות), העברת ההרצאה (ההכנות הטכניות בָּמקום) ועד אחרי ההרצאה (להשתמש בהרצאה בעוד מקום או להפוך את זה לפוסט, לקשקש במסדרון עם מי שניגש להודות לך על ההרצאה). הוא מסיים עם מקורות נוספים למי שרוצה להרצות.
לי אישית זה עושה חשק. הלוואי שהיה לי נושא… 🙂

על אף שדי תמצתּי את המאמר, אני ממליצה לקרוא אותו עצמו. יש בו הרבה יותר בשר, והוא גם כתוב בסגנון קולח ובהיר.

בינה מלאכותית בתוספי וורדפרס

בינה מלאכותית – המצב בו תוכנה “לומדת” – מגיעה גם לוורדפרס, ויש תוספים שכבר משתמשים בזה. אולי אנחנו אפילו משתמשים בזה ולא יודעים… המאמר הזה מבית Torque Magazine מציג 4 תוספים שמשתמשים בבינה מלאכותית:

  1. Jetpack – משתמש בזה במודול בדיקת האיות שלו
  2. אקיזמט – לא מפתיע שהתוסף הזה משתמש בבינה מלאכותית כדי לזהות תגובות ספאם
  3. MyCurator – תוסף שאוסף מאמרים מרחבי האינטרנט לפי מילות מפתח שנותנים לו. הוא משתמש לשם כך בחיפושים בגוגל ובבינג, ואפשר לתת לו מקורות נוספים להשתמש בהם. הרעיון הוא לסמן לו אילו מהמאמרים שמצא הם רלוונטיים ואילו לא, ולפי זה הוא אמור לשפר את איסוף המאמרים העתידי. לא ממש התנסיתי בזה אז אין לי דעה על התפקוד.
  4. תוסף לשימוש עם woocommerce – פחות רלוונטי לגביי, אז לא התעמקתי…

תוספים שמראים בכל עמוד בבלוג, מאילו קבצים הוא מורכב

מאמר מבית WPSHOUT על שני תוספים שמראים בכל עמוד אילו קבצים מרכיבים אותו (למשל בעמוד הראשי: home.php או front-page.php, כולל תתי קבצים כמו header ו-footer), והאם מתבנית האב או הבת. נכון שבד”כ אנחנו יודעים את ההיררכיה ולא צריכים תוסף שיגלה לנו, אבל לפעמים יש page template מיוחד, או שהקובץ הראשי קורא לכמה תתי קבצים, ותוסף כזה יכול לחסוך לנו נבירה בקבצי קוד.
כאמור, יש שני תוספים שאפשר להשתמש בהם: Which Template (שלמרבה הצער לא עודכן כבר 3 שנים), או Show Current Template (עודכן לאחרונה לפני 10 חודשים. לא נפלא, אבל עדיין עומד בסטנדרט).

איך ליצור תכנותית תוכן עניינים לפוסט

מאמר של דור צוברי, איך ליצור תוכן עניינים לפוסט ארוך, בהתבסס על תתי הכותרות שלו (h2). תוכן עניינים הוא למעשה רשימת קישורים לתוך חלקים בפוסט, במקרה הזה לכותרות. לכאורה צריך שמזין התוכן ייצור עוגן בכל כותרת כדי שאפשר יהיה לקשר אליה, אבל בפועל זה כמובן לא ריאלי – לא נרצה להעיק על מזין התכנים, או לסמוך על הידע שלו ליצור עוגנים. לכן הפתרון של דור הוא מצוין כי הוא מתגבר על הצורך הזה ומבצע זאת תכנותית: בעזרת ביטוי רגולרי (regular expression) שרץ בפונקציה שמחוברת לפילטר the_content, הוא מחפש את כל כותרות ה-h2 ושותל בהן id שמתחיל במילה title_ וממשיך בתוכן הכותרת. הוא גם שומר את ה-id-ים הללו במערך, והמערך הזה ישמש את הקוד שבונה את תוכן העניינים. הקוד הזה למעשה רץ בכל פוסט, אבל דור גם חשב על מצב שבו משתמש לא ירצה תוכן עניינים באחד הפוסטים שלו, ויצר shortcode שיש להכניס לפוסט כדי למנוע את יצירת תוכן העניינים.

לא הרבה קוד, וכן הרבה מחשבה. שווה לקרוא.

מילון מונחי וורדפרס לבלתי מתכנתים

מילון מונחי וורדפרס, עם הגדרות מתאימות לאנשים שאינם מתכנתים. למשל מה זה ממשק הניהול, מה זה אקיזמט (תוסף ללכידת תגובות ספאם), מה זה דף 404 (עמוד בבלוג שמגיעים אליו אם מנסים לגלוש למקום שלא קיים בבלוג). המילון כבר באוויר, אבל ממשיך להתהוות, כלומר אפשר להציע עוד מונחים. כרגע הוא רק באנגלית. אני לא יודעת אם מתוכנן לו תרגום, אבל סתם שתדעו.

מסך של וילון אדום, פתוח מעט באמצע, ושם מציץ מירופון,

4 תגובות על “בינה מלאכותית בתוספים, איך להרצות בוורדקמפ, ועוד קישורי וורדפרס

  1. היי לאה,
    תודה רבה על האזכור של המאמר שלי בבלוג שלך 🙂
    קיבלתי הרבה תגובות טובות בפרטי על המאמר, אני מתכנן עכשיו מאמרים נוספים בסגנון 🙂

    1. הי דור,
      כיף לראות אותך פה!
      מגיע לך התגובות הטובות, ואני מחכה בכיליון עיניים למאמרים נוספים (בלי לחץ 🙂 ).

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.