הצטברו אצלי כמה דברים שאין ביניהם משותף מלבד מלבד העובדה שנתקלתי בהם לאחרונה. החלטתי שזו סיבה מספיקה לאגד אותם לפוסט אחד 🙂
- קומיקס מדליק שמתאר איך עובד DNS. מעניין וברור, אם כי טיפה ארוך (אבל זה כנראה מפני שפענוח DNS הוא אכן תהליך די ארוך).
- לו שאלו אותי, אני לא חושבת שהייתי חושבת שזו הבעיה הגרועה ביותר של מדעי המחשב, אבל מתברר שיש מי שחושב שכן:NULL,
- מאמר יפה של ג’ף אטווד על למה לדעתו לא חייבים ללמד ילדים לקודד, ומה יותר חשוב ללמד אותם. בימים כתיקונם, כלומר כאלה שבהם איני עמוסה בעבודה, הייתי מתרגמת את המאמר הזה כי הוא מכיל כ”כ פנינים. אך מאחר שזמני אינו בידי, אכתוב כאן רק כמה מהם, ואם אתם אוהבים אותם – אתם מוזמנים לקרוא את המאמר במלואו.
אם מישהו אומר לך “כתיבת קוד הוא האוריינות החדשה” מפני ש”בימינו מחשבים נמצאים בכל מקום”, שאל אותו איך עובדת הזרקת דלק. בכך שמלמדים קידוד, אני מודאג שאנחנו בעצם מלמדים את ילדינו את אמנות תיקון המכוניות. מיומנות חשובה – אבל אם יצרני מכוניות ומהנדסים עושים את עבודתם נאמנה, היא כזאת שאינה צריכה לעניין את האדם הממוצע, המשתמש במכונית שלו כאמצעי להשגת מטרות מבלי שאי פעם יצטרך לדאוג לגבי בניית ההילוכים או אפילו להחליף שמן
כל אחד יכול ללמוד לכתוב קוד. אבל מעטים מאד יכולים להסביר מדוע הם כתבו שורת קוד מסויימת, מה הקוד הזה עושה, או לשכנע אחרים להשתמש בזה ולסייע להם לבנות את זה. כל אלה הן מיומנויות אנושיות חיוניות שיש להן קשר הדוק לאמנות התקשורת עם אחרים, ואין להם כל קשר לכתיבת קוד שמחשב יכול להבין.
- שישה משחקים שמתרגלים כתיבת קוד.
- מתברר שבכרטיס אישור העלייה למטוס יש הרבה יותר מידע ממה שנראה לנו. אולי עדיף שכשמסיימים איתו, במקום לזרוק אותו לפח – לגרוס אותו.
- מאמר מעורר השראה של רוב קונרי – איך ללמוד שפת תכנות חדשה תוך כדי עבודה במשרה מלאה ובלי לפגוע בזמן עם המשפחה.