תשרי

איך מחשבים את ה-contrast ratio של צבעים, בדיקות נגישות ידניות לכל אתר, ועוד קישורי נגישות

CSS מינימליסטי לנגישות – מאגר גיטהבא עם css reset שמותאם ל-a11y. הקובץ קטן מאוד – 37 שורות – ומכסה את הצרכים הבסיסיים ביותר. שווה לפחות הצצה.

יצירת כפתורי רדיו נגישים למקלדת – מדריך שעובר על השלבים הבאים של יצירת כפתורי רדיו: יצירת ה-HTML, יצירת פסאודו-אלמנטים ב-CSS שיישבו על ה-label, הוספת עיצוב למצבי ה-selected וה-focus.

פוסט מהמם מבחינת גודל הפונט והאיורים הגדולים והברורים בו, על הבעייתיות שבשימוש ב-Tooltip ובמה אפשר להשתמש במקומו.

קצת כמו הפוסט על Drop Caps שסיפרתי עליו פה, גם הפוסט הזה מספר על הפרדת אותיות לאלמנטים שונים כדי ליישם עיצוב יפה, ואיך פתרו את זה נגישותית.

דרכים מפתיעות לבדיקת נגישות: לבחון דברים בעת נסיעה ברכבת, לשאול אדם ממהר, להחזיק את הטלפון רחוק מהפנים, ועוד.

פוסט שמסביר איך מחשבים את ה-contrast ratio של צבעים נגישים, עם דוגמה ב-codepen. החישוב מורכב מכמה שלבים וכולל מכפלה בשברים, כלומר זה לא משהו שאפשר לעשות בראש, אבל עם קצת מחשבון ודף (כדי לרשום את תוצאות הביניים של חישובים מקביליים) זה סבבה.

מדריך להבנת מגבלות קוגנטיביות – בפוסט הזה יש כל מיני דברים: טבלה עם שמות של מגבלות והסברים מה כוללת כל מגבלה, הסבר על חסמים קוגנטיביים שלא קשורים למגבלה ספציפית, ניתוח של דיאגרמה שקשורה לנושא והסבר אילו מיומנויות קוגניטיביות נדרשות לניתוח כזה, דיון על פתרונות טכנולוגיים וחוקתיים, וצעדי המשך. מעניין מאוד.

מעבר לבדיקות נגישות אוטומטיות: הפוסט סוקר 6 בדיקות ידניות שהוא עושה לכל אתר. בחלק מהבדיקות הוא משתמש בתוסף החמוד שחשבתי שכבר עבר מן העולם, web developer, ואיתו הוא בודק alt-ים של תמונות ומנטרל CSS; בחלק הוא משתמש באתרים חיצוניים – לבדיקת ולידציה של עמוד, ולבדיקת היררכיית תגיות; וחלק אפשר לעשות ידנית: לבדוק איך האתר נראה בגוונים של אפור (ככה רואים למשל שהדגשת קישורים רק ע”י צבע היא בעייתית) – אפשר לעשות עם זה עם שורת CSS פשוטה, ולעבור על העמוד עם מקלדת.

איך להשתמש בפלטות צבעים ידידותיות לעיוורי צבעים – פוסט של חברה שמייצרת כלי שעוזר לבחור פלטות צבעים מותאמות. הפוסט מתחיל בהסברים על עיוורון צבעים ושלושת סוגי עיוורון הצבעים, ואחר כלך עובר לתאר את תהליך השימוש בכלי ובטמפלייטים מותאמים שהם נותנים.

תמונה שווה אלף מילים, או שלא – איך לתמלל תוכן של תמונה