כשסמשינג שלחו הודעה לפני כמה חודשים על מגזין מודפס שהם מוציאים לאור בנושא אתיקה ופרטיות, החלטתי לבדוק את העניין. הם נתנו הצצה לעמודים הראשונים, ובמקום כרגיל לקרוא את זה מתוך המסך, הדפסתי את זה ולקחתי את זה הביתה, התרווחתי על הספה וקראתי.
הוקסמתי.
העימוד, הריווח, הכתב – הכל היה מושלם, וגרם לי לרצות לקרוא את כל המגזין. גם הנושא – אתיקה ופרטיות – הוא נושא יציב ולא גחמה אופנתית, מה שעודד אותי בקנייתי. ואכן קניתי והתלהבתי. אני קוראת את זה לאט – כתבה בכל כמה ימים – ונהניתי גם מהתוכן וגם מהצורה.
לכן גם נהניתי מאוד גם מהפוסט שכתבה אחת המעצבות על תהליך העיצוב של העמוד הראשי. היא נכנסה לפרטים קטנים, כמו שאני אוהבת, והאירה את תשומת ליבי לאלמנטים קטנים בעיצוב שבכלל לא שמתי לב אליהם. הקריאה נעימה ועניינת מאוד – מומלץ.
אתרים רבים מנסים לעשות עלינו מניפולציות כדי שנבצע משהו שהם רוצים – למשל מזייפים תחושת דחיפות כדי שנמהר לרכוש כרטיסים, פלטפורמות סטרימינג שמנגנות אוטומטית את הפרקים הבאים כדי לעודד צפיית בינג’, וכד’. הדברים האלה גורמים לאינטראקציות שלנו עם הטכנולוגיה להתאפיין בתלות, חרטה וחוסר שליטה. הפוסט הזה מסביר איך הגענו עד הלום, ואיך אנחנו כבוני אתרים יכולים להפסיק את זה. אז אמנם הפוסט הזה ארוך, אבל הוא גם מעוצב בקפידה, עם מעברים מעניינים בין חלקיו, ועם עימוד מעניין ולא בנאלי. שווה לקרוא אותו גם בגלל התוכן וגם בגלל הצורה.
באותו עניין כתב גם פול בואג – גם הוא מסביר מה זה, וממשיך להסביר למה משווקים בכל זאת חושבים שזה מועיל, ומתאר את החסרונות של זה, שלמרות שאולי המשווקים לא חווים אותם בטווח הקצר, הרי שבטווח הארוך הם גובים מחיר.
סמשינג מגזין חוגגת 13, ולכבוד זה הם כתבו פוסט שעורך לנו היכרות עם האנשים שעובדים שם. אני נהניתי מאוד לקרוא מפני שכל אחד מספר על התחביבים שלו ועל איך הגיע לסמשינג, והכל קצר וקולע אך גם מעניין ומעורר השראה.
מכתב אהבה לאתר האישי. הפוסט הזה מפרט את יתרונותיו הרבים של אתר אישי / בלוג על פני הייצוגים שלנו ברשתות החברתיות: גם מבחינת קיומו הממושך של והיציב של אתר לעומת חוסר וודאותה של כל רשת חברתית; גם מבחינת השליטה שיש לנו על עיצוב ופנוקציונליות האתר לעומת כפיפותנו לרודנות בעלי הרשת החברתית, ועוד. ובאותו עניין, אתר שמאגד את כל האתרים האישיים באינטרנט ששייכים לאדם יחיד כלשהו, כשכל אחד יכול להוסיף את עצמו. וגם האתר הזה מתיימר לאסוף אתרים אישיים, וגם לכאן אפשר להצטרף. ובהקשר הזה, מה המשמעות של Indie-Web. ועוד רעיון איך לשמור את כל מה שקשור אליך באתר אחד (קו”ח, הצעות עבודה, אתר אישי). הפוסט הזה מסביר את היתרונות ביצירת בלוג, ומתמקד בבלוג טכנולוגי.
מתברר שכשעושים לוגאין לפייסבוק, גם אם טועים קלות בשם המשתמש או בסיסמה – מצליחים להיכנס. שאלה באתר אבטחת מידע ב-StackExchange מעלה את בעיית האבטחה בזה, והתשובות מסבירות מתי זה קורה, מה הלוגיקה בזה, ולמה זו לא באמת פירצת אבטחה.
וכמה קצרצרים:
מיקרו-קופי שעוזר למשוך תשומת לב כשיש הרבה הסחות מסביב (למשל מערכת כריזה בתחנת רכבת, דואלי שיווק לפני Black Friday, ועוד מצבים כאלה)
איך לשווק את עצמך בלי לשווק את עצמך (או: איך לתת כדי לקבל).
מי שלא רוצה לתת את כתובת הדואל האמיתי שלו, יכול ליצור כתובת חלופית חינמית.
