הפוסט הזה הוא אוסף מקורות שנתקלתי בהם בנושאי ביטויים רגולריים. אמנם יש המון פוסטים ואתרים בנושא, אבל כרגיל אני מאגדת פה את אלה שמצאו חן בעיניי במיוחד. יצא לי בעבר לכתוב על קישורים כאלה, והפוסט הזה יאגד גם אותם וגם חדשים. כמו פוסטים אחרים אצלי, גם זה יהיה פוסט מתגלגל שממשיך להתעדכן כל אימת שאפגוש קישור נחמד.
מדריכים לביטויים רגולריים
- בפוסט “קוד מתוחכם מדי, מבני נתונים חדשים, וריאיון מעניין – קישורי JavaScript” יש קישור לפוסט על ביטויים רגולריים ב-JavaScript שכתוב בצבעוניות.
- בפוסט “על חניכה בתחום התכנות, כמה הרצאות טובות ואיך להעביר הרצאה טובה, למה טוב להיות מתכנת עצלן, ועוד קישורי תכנות” יש מדריך ל-regex.
- מדריך מאויר לביטויים רגולריים
- איך לבנות ביטוי רגולרי שמתייחס גם לקבוצות תווים שכבר נמצאו
- קריס פרדיננדי מביא שני סרטונים של סטיב גריפית’ שמסבירים ביטויים רגולריים – אחד הוא מבוא ומדריך בסיסי והשני מראה איך להשתמש בביטויים רגולריים במקרים אמיתיים.
- מדריך ויזואלי לביטויים רגולריים
- 30 קטעי קוד של ביטויים רגולריים כולל מציאת דברים בקבצי HTML ו-CSS.
- ללמוד Regex בקלות
כלים שעוזרים בבניית Regex
- אספתי כלי בדיקת Regex ואיגדתי בפוסט שלם.
- איך אפשר בלי Regex101 הידוע והנהדר
- בפוסט “תווים נסתרים במחרוזות, דרכים למצוא ממדים של אלמנט, פונקציות מסדר גבוה, ועוד” יש קישור לספריה שמפשטת את השימוש בביטויים רגולריים (בתחתית העמוד יש קישורים לגרסאות Regex לשפות נוספות).
- אתר שנותן לך להגדיר במילים מה אתה מעוניין שהביטוי ימצא בטקסט, וגם את הטקסט המדובר, ובונה לך ביטוי רגולרי מתאים.
- באתר הזה יש ביטויים רגולריים לתופעות נפוצות כמו שם משתמש, כתובת IP, כתובת דואל ועוד, והוא גם מאפשר לבנות ביטויים מותאמים לצרכים שלכם.
- ספריית JS שמאפשרת לכתוב ביטויים רגולריים עם אנגלית כמעט פשוטה
- RegexBuddy – כלי בתשלום: תוכנה שמייצרת קוד בהמון שפות, לפי הגדרה שלך, ממש בניית regex עם GUI תפור לusecase שלך (תודה ליובל דה-רוס)
- כותבים באנגלית מה רוצים לעשות, והאתר מייצר את ה-regex המתאים
פוסטים על שימוש ב-Regex
- בפוסט “קטסטרופה בביטויים רגולריים” יש קישור לסרטון של כ-20 דקות, על נסיגה קטסטרופלית של ביטויים רגולריים (כדי לקבל פירוט נוסף על הקישור כדאי להיכנס לפוסט).
- בפוסט “מודולים באיורים, קורות ה-JS באיורים, ולמה לפעמים אוטובוסים לא מגיעים” כתבתי על ליאה ורו שהייתה צריכה לכתוב קוד שמתרחש כשמקבלים את השגיאה “
x is not defined
“, וגילתה למה זה טוב שלשגיאות HTTP למשל, יש קודים. בזכות מומחיותה, מובן שהיא הצליחה להתמודד עם זה, בעזרת ביטוי רגולרי קצר ונחמד אך רעוע. קריאה קצרה ומעניינת. - בפוסט “גיטהאב עזבו את jQuery, חשיבות תאריכים בפוסטים על טכנולוגיה, ועוד קישורי JavaScript” יש קישור לפוסט לא ארוך שמתאר בניית פונקציה בסיסית לבדיקת ביטוי רגולרי. הבנייה מתוארת צעד אחרי צעד. אמנם הפונקציה עצמה היא לא פרקטית כי היא מאוד בסיסית, אבל הערך של הפוסט נובע מהתרגול ומחזרה על או לימוד מושגים חשובים ב-JavaScript.
- בפוסט “בינה מלאכותית בתוספים, איך להרצות בוורדקמפ, ועוד קישורי וורדפרס” יש קישור למאמר של דור צוברי, איך ליצור תוכן עניינים לפוסט ארוך שבו הוא משתמש בביטוי רגולרי (regular expression) כדי ליצור את תוכן העניינים תכנותית.
- איך למצוא אותיות עם אקסנט עליהם באמצעות ביטוי רגולרי
השתעשעות עם Regex
- בפוסט “לקודד בכיף” יש קישור לתשבץ Regular Expression.
- שיר מצחיק ונהדר שכותרתו: “You Don’t Need a Regex for That“
- תשבץ Regular Expression למיטיבי לכת
- ואיך אפשר בלי XKCD:

אם יש לכם אתרים או פוסטים או משהו לתרום בעניין, מוזמנים מאוד – אשמח מאוד לשמוע.
