תשרי

אוסף קטעי קוד, מדריכים למפתחים, ועוד קישורי וורדפרס

צריכים לבדוק באיזו גרסת PHP קיימות פונקציות או תכונות שאתם רוצים? אתר Can I PHP נועד לזה. וב-Hacker News פתחו פתיל עם קישור לאתר, ובשרשור חש תובנות על ההתקדמות של PHP לאורך השנים

סטטיסטיקות אבטחה של וורדפרס ל-2023 – עובדות מעניינות בענייני אבטחה בוורדפרס: יש 90,000 תקיפות בדקה על אתרי וורדפרס; יותר מ-500 אתרי וורדפרס מותקפים מדי יום; הזמן הממוצע שלוקח לפרות לאתר וורדפרס הוא כשעה; ועוד סטטיסטיקות חביבות.

סניפטי קוד של וורדפרס – אתר שמאפשר לשמור ולחלוק קטעי קוד מועילים. למשל, הוספת עמודות במסך ניהול הפוסטים, להחריג פוסטים מתצוגת קטגוריה מסוימת, הסרת תגובות מהניהול ומהתצוגה, ועוד קטעים חביבים.

33 התבניות הכי מוצלחות לבלוגים (חלק בלי תמונות) – הפוסט ממליץ על 33 תבניות, חינמיות ובתשלום. הוא מקדים ומפרט גורמים שונים שיש להביא בחשבון בעת בחירת ערכת נושא, כגון תמחור, איכות, פשטות, תאימות לגרסה האחרונה של וורדפרס ולתעורף הבלוקים, ופיצ’רים מצורפים (Bundled Features).

ניהול תוספים מתוך WP-CLI – WP-CLI הוא כלי חזק להפליא לניהול תוספי וורדפרס. הוא מאפשר למשתמשים להתקין, לעדכן ולהפעיל תוספים ממאגר הפלאגינים של וורדפרס או ממקורות אחרים בפקודה אחת. WP-CLI מאפשר גם ביטול והסרה של כמה תוספים בבת אחת, כמו גם חיפוש פלאגינים ואיפשור עדכונים אוטומטיים. ניתן לבצע את כל המשימות הללו מבלי לפתוח דפדפן אינטרנט, מה שהופך את התהליך למהיר ומאובטח הרבה יותר. בנוסף, ל-WP-CLI יש את היכולת להשוות Checksums של תוספים מותקנים לאלה שבמאגר התוספים של וורדפרס, מה שמאפשר למשתמשים לבדוק בקלות אם התוספים שלהם נפרצו. לבסוף, WP-CLI כולל מספר פקודות המיועדות בעיקר למטרות סקריפטים, כגון אימות Checksums והחזרת קודי יציאה (Unix exit codes).

מדריך ל-I18n בוורדפרס – WordPress i18n (אינטרנציונליזציה) הוא תהליך שמכין קוד של תוספים וערכות נושא לתרגום לשפות שונות. זהפוסט מסביר את תהליך ההכנה הזה, ומפרט איך לבצע כל שלב. מתחילים מהוספת “דומיין טקסט” לבלוק הערות הכותרת, ממשיכים בטעינת קובץ שפה, ומסיימים בעטיפת מחרוזות טקסט בפונקציות תרגום. לוקליזציה היא תהליך תרגום המחרוזות הללו מקוד. הפוסט גפ ממליץ למפתחים ליצור גיליון סגנונות RTL כדי לתת מענה לשפות מימין לשמאל, ולכלול (enqueue) כראוי גופני אינטרנט כדי שיוכלו להתחרג (dequeue) על ידי מתרגמים.

המדריך ל-wp-config.php למפתחים – מדריך זה מספק סקירה מקיפה של קובץ WordPress wp-config.php וכיצד להתאים אותו לאבטחה מיטבית. הוא מכסה שינויים של קבועים כגון root_dir, WP_HOME, WP_SITEURL, DB_NAME, DB_USER, DB_PASSWORD ו-DB_HOST; הגדרות כמו WP_DEBUG, DISABLE_WP_CRON ו-DISALLOW_FILE_EDIT; rotating keys/salts; הסתרת חלקים מהקובץ ממבקרים באתר; השבתת עורכי קבצים; השבתת עדכונים אוטומטיים; הגדרת HTTPS; ומניעת בקשות HTTP חיצוניות.

wp-tests לפיתוח מהיר יותר – AbstractWP חוללה מהפכה באסטרטגיית התוכן ובזרימת העבודה שלהם בפיתוח על ידי אימוץ Unit Test של צוות הליבה של וורדפרס, ו-Block Unit Test של Richard Tabor. בדיקות אלו מאפשרות למפתחים לבדוק אתרים בצורה מהירה ומדויקת יותר, מכיוון שהם מסוגלים ליצור אבטיפוס של תוכן ולבחון את הגבולות של מה שאתר יכול לעשות. זה עוזר למפתחים למצוא באגים מהר יותר ולוודא שכל האלמנטים באתר מעוצבים בצורה נכונה. זה גם מאפשר ללקוחות לאשר תוכן מהר יותר עם עריכות מינימליות. הצוות ב-AbstractWP מקווה שמפתחים אחרים יוכלו להפיק תועלת מהבדיקות הללו.

איך להשתמש בשכבת המידע של וורדפרס – קורס זה מספק מבוא לשכבת הנתונים של וורדפרס, ספריית JavaScript המשמשת בתוך עורך וורדפרס. באמצעות בניית אפליקציית React לניהול דפי וורדפרס, המשתתפים ילמדו כיצד להגדיר סביבת פיתוח, לאחזר ולערוך רשומות נתונים קיימות, ליצור רשומות נתונים חדשות ולמחוק רשומות נתונים. ניתן לצפות באפליקציה המוגמרת במאגר הדוגמאות של גוטנברג.

איך XDEBUG יכול לעזור לנו להיות מפתחים טובים יותר – Xdebug הוא כלי חיוני לאיתור באגים בקוד PHP שורה אחר שורה. ניתן להתקין ולהשתמש בו בסביבות פיתוח שונות, כגון VVV, Laravel Valet, XAMPP ו- PhpStorm. מדריך זה מסביר כיצד להגדיר את Xdebug, ליצור קובץ תצורה (configuration file), להגדיר את ה-debugger ב-PhpStorm, לאפשר רישום שגיאות (error logging) ב-PHP ועוד. בנוסף, הוא מספק קיצורי דרך לניווט Xdebug ו-PhpStorm, כמו גם מדריך לשימוש בכלי Kinsta APM לניטור ביצועים.

את התקצירים הכין עבורי fredo.ai, העוזר האישי שלי 🙂 והתרגום הוא בעזרת גוגל טרנסלייט

התמונה מאת vectorjuice ב-Freepik

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.