אדר א'

אוסף פרומפטים, מנוע יצירתי, ועוד קישורי AI ו-VR

יצרן פרומפטים אוסף פרומפטים מחולק לנושאים: מכירות ושיווק, כיף והנאה, פיתוח, בישול, וכד’.

קורס על אודיו AI – הנושאים הנלמדים כוללים תמלול הקלטות פגישות ויצירת דיבור מטקסט. הקורס כולל גם רכיבים תיאורטיים, חידונים ותרגילים מעשיים.

אתר שבאמצעות AI בוחרים מדינה והוא מראה מה היחסים שלה עם שאר מדינות העולם

Fooocus – תוכנה לייצור תמונות שהיא לא מקוונת, קוד פתוח וחינמית. היא מייתרת את הצורך בכוונון ידני, והמשתמשים צריכים רק להתמקד בהנחיות ובתמונות. יש לו עוד פיצ’רים מעניינים שיש להניח יובנו ליודעי ח”ן.

לתרום דם עם מציאות רבודה – Abbott Laboratories ו-Blood Centers of America שיתפו פעולה כדי ליצור חווית מציאות רבודה באמצעות אוזניות HoloLens 2 של מיקרוסופט כדי לעודד אנשים צעירים יותר לתרום דם. החוויה מכניסה את התורמים לגן מרגיע וקסום בזמן שהם תורמים, עם אנשי מקצוע רפואיים שיכולים לפקח עליהם בזמן אמת. החוויה זמינה במקומות נבחרים במספר מדינות בארה”ב.

איך לאמן מודלי שפה משלנו – Replit משתמשת ב-Databricks, Hugging Face ו-MosaicML כדי להכשיר את מודל השפה הגדול (LLM) משלהם מאפס. תהליך זה כולל בניית pipeline-ים חזקים להורדה ועיבוד מקדים של הנתונים, אימון של אוצר מילים מותאמים אישית, טוקניזציה של הנתונים, אימון המודל בהתאם ליעדים הרצויים, הפעלת בדיקות להערכת ביצועים, פריסת המודל לייצור, וניטור ביצועים ומדדי שימוש. ניתן להתאים את המודלים הללו לצרכים ולדרישות הספציפיות של Replit, והם מיועדים ליצירת קוד.

המרת טקסט לווידאו – כלי שיש בו גרסה חינמית לעבודה כזאת.

תרגום עם AI – מודל SeamlessM4T הוא תרגום ותעתוק דיבור/טקסט התומך בכמעט 100 שפות לקלט, 100 שפות לפלט טקסט ו-35 שפות לפלט דיבור. SeamlessM4T יכול לבצע משימות מרובות בדיבור ובטקסט כגון דיבור לטקסט, דיבור לדיבור, טקסט לדיבור, תרגום טקסט לטקסט וזיהוי דיבור במודל אחד מאוחד.

AI בחינוך – מודלים כגון OpenAI’s GPT-3 ו-Google’s PaLM יכולים ליצור טקסט שמדמה אדם, וכך יש להם פוטנציאל לסייע בתפקידי הדרכה, ניהול והורות. עם זאת, יש דאגות אתיות כמו אפליה ובעיות פרטיות שיש לטפל בהן. בעוד שמערכות בינה מלאכותית כמו GPT-3.5 ומודל הבינה המלאכותית הרפואית של גוגל משתפרות במהירות, הן אינן חפות מפגמים ועשויות לייצר מידע לא רלוונטי או שקרי. יש צורך בפיקוח קפדני כדי למזער שגיאות ולהבטיח דיוק בשימוש בבינה מלאכותית בחינוך.

AI כמנוע יצירתי – בינה מלאכותית גנרטיבית, כמו GPT-4, גוברת על בני אדם במבחני יצירת רעיונות – היא הצליחה בתחרויות רעיונות וברעיונות עסקיים של כלכלה מעגלית. עם זאת מתברר אומנם שבינה מלאכותית יכולה לסייע לבני אדם ביצירת רעיונות יצירתיים, אבל אנשים יצירתיים מאוד עשויים להרוויח פחות; לבני אדם עדיין יש תפקיד מכריע בתהליך החדשנות. במאמר מוצעים אילוצים ופרומפטים המעודדות יצירתיות. המאמר מאתגר את האמונה שיצירתיות מוגבלת מתי מעט.

בהכנת התקצירים נעזרתי ב-fredo.ai, ב-summitup.app, ובגוגל טרנסלייט

נעץ על מפת העולם
Image by piviso from Pixabay

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.