אדר א

אצנית, שף, בלשן וגנב מתאספים באוסף פודקאסטים

עד לא מזמן לא הבנתי למי יש זמן לפודקאסטים: הרי יש להם חיסרון גדול – חייבים לשמוע אותם מההתחלה ועד הסוף ואין שום דרך “לרפרף”. זה לעומת היתרון של פוסטים כתובים שאפשר לרפרף עליהם ורק אם הם באמת מעניינים – לקרוא אותם. גורם לזה שהאזנה לוקחת הרבה יותר זמן מקריאה, ולמי יש הזמן הזה?
עד שהבנתי שזמן נסיעה לעבודה או הביתה יכול להיות אחלה זמן להאזנה. אז אמנם בנסיעה בבוקר מוקדם לי מכדי לשמוע דיבורים ולכן בבקרים סולידיים אני מאזינה לפלייליסטים של 99FM באפליקציה שלהם (ב”איפה תפסנו אותך?” אני בוחרת “רק קמתי”, וב”מה בא לך?” – “בוקר רגוע”), ובבקרים הרפתקניים אני שומעת רדיו הקצה, אבל בדרך הביתה זה זמן מצוין.

עכשיו, שכבר חודשים רבים שדרכי הביתה מלווה בהאזנה לפודקאסטים שונים, חשבתי לייחד לזה פוסט ולהמליץ על אלה שאהבתי, ואולי לשמוע בתמורה על כאלה שאתם אהבתם.
הפוסט הזה לא מתחיל אפילו להתיימר לכסות את נושא הפודקאסטים הקיימים – לא בארץ בפרט ולא ביקום כולו בכלל – אלא רק שיקוף של טעמי האישי בזמן הנוכחי, פלוס המלצות שקראתי עליהן פה ושם. וגם קצת כלים שקשורים לפודקאסטים.

פודקאסטים שהאזנתי או מאזינה להם

זה הפודקאסט שאני הכי מאזינה לו. לפודקאסט קוראים The Knowledge Project והוא בדיוק זה: פודקאסט על ידע ולמידה. המראיין, שיין פריש, מראיין אנשים שיש להם מה לומר העניינים האלה מכל מיני זוויות. למה אני אוהבת את הפודקאסט הזה? ראשית מפני ששיין מביא אנשים מעניינים מכל מיני תחומים – פעם מקצוענית פוקר, פעם רופא מנתח, פעם שף, פעם מומחה למו”מ של ה-FBI – וכל אחד מהם מביא נקודות מבט סופר מעניינות על החיים בכלל ועל למידה בפרט. שנית, שיין נותן את כל הבמה למרואיינים שלו. הוא אמנם שואל שאלות מנחות חכמות, אבל לכל שאלה הוא נותן כמה זמן שצריך למרואיין לענות, ולא קוטע או משלים אותם. ולא שהוא טיפוס שאין לו מה לומר – שמעתי ראיונות שבהם הוא היה המרואיין (למשל כאן, וכאן – החצי שעה האחרונה מעניינת כי הוא מספר על מפגשים פיזיים שהוא מקיים במסגרת הבלוג) – יש לו ידע רב ויכולת דיבור רהוטה, ובכל זאת, בפודקאסט שלו הוא לגמרי כינור שני. כל הכבוד לו. ושלישית, המרואיינים שלו מגוונים גם בגילאים שלהם: חלק מהמרואיינים צעירים, חלקם זקנים (70+), ומכולם אפשר ללמוד.

כאן יש רשימה של חמשת הפרקים הכי פופולרים ב-2018. אני מסכימה רק עם חלק:

והייתי מוסיפה את:

פודקאסט נוסף שאני מקשיבה לו בקביעות הוא קולולושה, פודקאסט כחול לבן בנושא לשון. הפרקים שם הרבה יותר שיחתיים, כשירעם נתניהו, המראיין, לפעמים משלים מתוך הידע הרב שלו. הוא גם מקפיד למקד את המרואיינים בתשובות על השאלות ששאל כשלפעמים התשובות שלהם מקבלות תפנית אסוציאטיבית. על אף שהפודקאסט הוא לכאורה בנושא נישתי –  לשון – הנושאים של הפרקים מגוונים: סלנג, ניקוד, לשון משפטית וכד’.  לא כל הפרקים מעניינים אותי במידה שווה, ואלה שאהבתי ביותר – אלה עם ד”ר גבריאל בירנבאום: מי רוצה לבטל את סימני הניקוד?, ולא רק חי”ת ועי”ן – אילו עוד צלילים נעלמו מהעברית? – הם לא בהכרח הפופולריים ביותר. נסו ותהנו.

שפכטל (ואפשר גם דרך podbean)- גם זה כחול לבן: פודקאסט של מעצבות הפנים קרן בר ומיטל אשכנזי-פומרנץ. התחלתי לשמוע אותו כי שתיהן חברות בקבוצת פייסבוק שגם אני חברה בה. מאחר שאני ממש לא מתחום עיצוב הפנים לא ידעתי אם זה ידבר אליי, אבל הקשבתי לפרק הראשון ולהפתעתי נהניתי ביותר. המשכתי להקשיב לו לא מעט – לדעתי הגעתי עד לפרק 8 המכובד – ואני ממליצה עליו כי יש בו דברים חוצי מקצוע כמו איך מתנהלים עם לקוחות, איך מנהלים זמן, ושאר דברים שמשותפים לאנשים בכלל ולאנשים עובדים בפרט.

פודקאסט חדש של מנכ”לית, מהנדסת וסופרת – פודקאסט באנגלית. אלה 3 נשים שמדברות על העצמה נשית בקריירה שלהן. אני מודה שאישית אני פחות מתחברת לקטע הזה של העצמה נשית (ובכלל לחלוקות לפי מגדר), אבל למרות זאת הקשבתי לפרקים הראשונים של הפודקאסט ונהניתי כי הוא זורם, מעניין ופשוט אנושי ושוטף.

אחותי סיפרה לי לאחרונה על פודקאסט באנגלית בשם How I Built This. בפודקאסט המראיין, גיא רז, מראיין יזמים שהקימו או עשו דברים גדולים. הם מספרים על התהליך ועל הדרך – שלפעמים היתה דרך חתחתים – להקמת המפעל שלהם. הקשבתי רק לפרק אחד בינתיים (עם Steve Ells שהקים רשת מסעדות מזון מהיר בשם Chipotle), והיה מעניין מאוד. לדעתי שווה לנסות.

דבר אחרון, והוא לא סדרה, הוא מאמר מה”ניו יורקר”. את המאמר הזה אפשר גם לקרוא ולא חייבים לשמוע, אבל אני העדפתי לא לבזבז על זה זמן ופשוט לשמוע את זה בדרך הביתה: הגנב הצרפתי שביצע את שוד האומנות הגדול ביותר בדורו. באמת האזנה מרתקת לעלילותיו של Vjeran Tomic, גנב שב-2010 גנב 5 יצירות אומנות בשווי 110 מיליון דולר. בדרך כלל אני לא כזה מתעניינת בפושעים, אבל במקרה הזה הסיפור מסופר כה טוב שנהניתי ממש.

תוספות:

פודקאסט כחול-לבן של כנרת יפרח והדר ביסמוט על להיות עצמאיות. הספקתי לשמוע רק את פרק 7 – פחד קהל, ונהניתי מספיק כדי להמליץ. השיחה ביניהן זורמת אבל ממוקדת, הן הקיפו את הנושא מכל מיני היבטים, ובסוף הן סיכמו את הנקודות החשובות. ככה אני אוהבת: נינוחות לצד יסודיות (התווסף ב-11/10/19). בתחילת 2021 התחלתי להקשיב לפודקאסט שלהן בקביעות, ואני נהנית מאוד ממגוון האורחים שהן מביאות – הם מציגים זוויות הסתכלות חדשות על החיים.

מיני פודקאסט בשם PressPause, מבית WP&UP ו-WPMU Dev. זו סדרה קצרה (13 פרקים) של פרקים קצרים (רבע שעה כל אחד) שמטרתו לעודד אנשים ללכת ל-wordpcamp (כנס וורדפרס, מתקיימים כמה כאלה כל שנה ברחבי העולם). כל פרק מביא סיפור של מישהו שהיה בוורדקמפ כלשהו והייתה לו חוויה מיוחדת, או שהוא סתם שמח שהלך. הקשבתי לכל הפרקים והיה נחמד מאוד. אבל טרם השתכנעתי ללכת לוורדקמפ…

Command Line Heroes – פודקאסט טכנולוגי מבית Red Hat בנושא קוד פתוח – היסטוריה, ונושאים עכשוויים. המגישה מספרת את הדברים כמו סיפור מתח.

Darknet Diaries – פודקאסט של סיפורים על הצד האפל של האינטרנט. יש בו סיפורים ממש ממש מעניינים, על פנטריישן טסטר שפרץ בטעות לבנק הלא נכון, על איש שגילה פירצת אבטחה בראוטר שלו, על גיימרים שפרצו למשחקים ומה הם עשו עם זה, על פריצה ל-IRS, ועוד דברים מרתקים. אבל הפרק שהכי אהבתי הוא הפרק שהם הקדישו ליחידת 8200 בצה”ל – אפשר לשמוע בקול של המנחה שהוא ממש מעריץ את היחידה הזאת, את צה”ל ואת ישראל. היה מחמם לב מאוד!

דף יומי – הרבנית מישל כהן-פרבר הקימה את עמותת הדרן ומעבירה בכל יום שיעור בדף יומי. הרבנית מישל היא ייחודית בכך שהיא האישה הראשונה ואולי היחידה שמעבירה שיעור קבוע בדף היומי. היא התראיינה לפני כמה חודשים בתוכנית של בת-דודה שלי, That’s Life. גללו לתאריך ה-7 בינואר 2021. חוץ מזה יש פה ראיון כתוב איתה. אפשר לשמוע את השיעור באפליקציות פודקאסטים, או לצפות בו באתר.
הרב אורי בריליאנט מעביר שיעור דף יומי בן 15-20 דקות באתר סיני. הוא מתמצת ומסדר את הדף היומי כך שאפשר להבין כל מה שנלמד בתוך אותן 15-20 דקות. אפשר לשמוע את השיעור באפליקציות פודקאסטים, או לצפות בו באתר.
גם הרב יוני גוטמן מעביר שיעור בכ-20 דקות. אפשר לשמוע אותו בפורטל הדף ניומי (יש גם אפליקציה).

המלצות של אחרים

אלה פודקאסטים שקראתי עליהם במקומות שונים וטרם הספקתי להתנסות בהם, ואני מביאה אותם כאן גם כדי להזכיר לעצמי לעשות זאת, וגם מפני שאולי אתם תמצאו בהם עניין לפניי. אם זה יקרה, אשמח מאוד אם תכתבו לי על זה. המלצה על פודקאסט בהחלט מגדילה את הסיכוי שאקשיב לו.

כללי

ב-reddit יש פתיל של המלצות פודקאסטים. באנגלית ובכל מיני תחומים.

כנרת יפרח מהפודקאסט לעיל פירסמה פוסט בפייסבוק וביקשה בו המלצות לפרקים ספציפיים של פודקאסטים. מזה היא הכינה פלייליסט ציבורי בספוטיפיי.

מקצועי

כל הפודקאסטים כאן הם באנגלית.

בא לכם להפוך דברים כתובים לשמע?

יש לכם ספר דיגיטלי שאתם רוצים להפוך לספר שמע? האתר הזה מבצע המרה כזאת – כרגע רק מפורמט epub – ואפשר לבחור את הקול של המקריא/ה.

וכאן אפשר לשים סקריפט באתר שמדברר את הבלוג.

דברים שקשורים לפודקאסטים

קבוצת פייסבוק על פודקאסטים.

אנחנו בתור הזהב של הפודקאסטים. מאמר שמציג את הנתונים ב-10 גרפים, פלוס נבואות להיכן ממשיך התור להתקדם.

פוסט של דייב רופרט על איך להתחיל ליצור פודקאסט – למה בכלל ליצור פודקאסט, באילו כלים להשתמש, איך לדאוג למעניין נובע של רעיונות, איך לראיין, ועוד.

פוסט אורח של טל מוסקוביץ’ אצל יונית צוק – פוסט בעברית על איך להתחיל ליצור פודקאסט. יונית וטל מספרים איך כל אחד מהם החליט ליצור פוסקאסט, וטל משתף בטיפים, מייעץ על כלים, ונותן הרבה קישורים לעוד מידע בנושא.

Anchor – כל מה שצריך בשביל פודקאסט במקום אחד: אחסון, הפצה, כלי עריכה, בנאי פרקים, טיפים, ועוד.

מאיפה הפודקאסט

אני לא יודעת למה זה טוב, אבל יש פה מפה של גוגל עם מיקומי פודקאסטים. סתם מעניין לגלות פודקאסטים ככה, אבל לא הבנתי למה חשוב מניין הם משודרים.

מנוע חיפוש לפודקאסטים

אתר שאפשר לחפש בו את כל הפודקאסטים. הייתי בשוק כשראיתי שהוא מוצא גם פודקאסטים בעברית! וגם כמה סיבות למה אתר כזה נצרך בכלל.

***

מעניין אותי לשמוע – האם גם אתם צורכים פודקאסטים? ספרים מושמעים? למה כן, או למה לא, ומה אתם ממליצים?

התמונה נוצרה על ידי dashu83 ב-www.freepik.com

10 תגובות על “אצנית, שף, בלשן וגנב מתאספים באוסף פודקאסטים

  1. תודה על ההמלצות! אני שומעת בעיקר בעברית כי למרות שאני מבינה טוב אנגלית איכשהו הרגש לא עובר אלי (שום דבר לא מצחיק אותי באנגלית, למשל). המלצות: בזמן האחרון אני מקשיבה ל”אמא אמא” ולפרקים נבחרים ב”שיר אחד” ו”פופקורן”. שמעתי פעם את רוב “עושים היסטוריה”, ו”אנשים בלילה” עם קובי מידן.
    ועוד המלצה: להקשיב בזמן עבודות בית. קיפול כביסה, שטיפת כלים, בישול. זה עושה הרגשה שיש עוד מישהו איתך (למרות שאם הילדים איתי אז הם נותנים לי את ההרגשה הזו, ובגדול)

    1. אפרת, תודה רבה על עצם התגובה ובפרט על ההמלצות! אנסה אותן. את “אמא אמא” אני סקפטית אם אוהַב כי ניסיתי בעבר להקשיב לכל מיני פודקאסטים על הורות ולא הצלחתי להתחבר, אבל בכל זאת אתן לזה הזדמנות; תודה שהזכרת לי את “שיר אחד” – למעשה פעם חפרתי בפודקאסטים של “כאן” אבל היו כל כך הרבה ולא ידעתי מה מהם מוצלח, שפשוט החלטתי לא לשמוע אף אחד 🙂 . אז עכשיו עם ההמלצה שלך אתחיל עם זה (אני חושבת שגם אני אקשיב לפרקים נבחרים) ונראה לאן אתקדם. ב”פופקורן” הקשבתי לפרקים נבחרים, ולא מצאתי משהו שמצא חן בעיניי. ותודה שהזכרת לי את “עושים היסטוריה”, וממש לא הכרתי את “אנשים בלילה” והוא נשמע מעניין מאוד. בקיצור, מחכות לי נסיעות מעניינות הביתה בע”ה.
      מעניין מאוד ומשעשע מה שאת אומרת על הרגש באנגלית. גם קצת חבל כי יש כ”כ הרבה פודקאסטים באנגלית, אבל זו בטח הנשמה שלך שפשוט רוצה לשמוע את לשון הקודש.
      ותודה על ההמלצה להקשיב בזמן עבודות הבית. אחשוב על זה, אבל לא בטוח שזה מתאים לי: את הכביסה והכלים אני מנסה לתקתק ובטח לא רוצה שיימשכו כאורכו של פודקאסט (או אפילו רבע) – וזה בכלל כשאני מואילה בטובי לעשות אותם. בבישול, שהוא באמת פעולה שלוקחת הרבה זמן, אני מאזינה למוסיקה, בד”כ משהו מ-99FM (למשל בועז כהן), משתי סיבות: א) לרוב יש עוד אנשים בבית אז אני לא יכולה להפיל עליהם שמיעת פודקאסט, ו-ב) האמת היא שאני גם לא יכולה להתרכז גם בדיבורים וגם בבישול. כל האוכל יישרף. חבל.

  2. תודה על ההמלצות, בהחלט יש למה לצפות.

    אני מקשיבה בעיקר לעושים היסטוריה.טכנולוגיה וכד’.
    התחלתי דוקא בעושים טיול בו רואיינה טניה רמניק. למרות שאני מכירה את טניה גיליתי סיפורים מרתקים ומצחיקים.
    אני גם מאוד אוהבת את עושים שיר שהופך שירים מוכרים להרבה יותר מעניינים. ממליצה על דיסקו מנייאק (ומסגירה את גילי)
    ותודה על הכלים. בהחלט שווה לחשוב איך לשלב אותם.

    1. נילי, תגובה שניה בתוך יומיים, תודה רבה, איזה כיף!
      לא זכרתי את עושים טכנולוגיה, אבל נכנסתי אליו עכשיו ונזכרתי שאני מכירה ולא מאזינה: משום מה, ובאופן אולי מפתיע, אני לא הכי מתחברת לנושאים טכנולוגיים. כלומר, מעניין אותי לקרוא על דברים שקשורים לעבודה שלי, אבל על דברים שקשורים לרובוטים או לעתידנות – פחות… ומילא לקרוא, אבל להאזין – לא. לא יודעת למה.
      אויש, עושים טיול! לא הכרתי, ונשמע לי שזה כמו לטייל בחו”ל רק בלי שצריך לעזוב את הבית (או את האוטו…), כלומר הכי אחלה! אני נזכרת שפעם (אמצע שנות התשעים?) היתה תוכנית רדיו בשם “טיסה לילית” שכל פעם היתה מוקדשת ליעד אחר, ואהבתי מאוד להאזין לה. בקיצור אני מוסיפה לעצמי את עושים טיול לרשימת ההאזנה. ואכן אני זוכרת שסיפרת לי על טניה. מעניין יהיה לשמוע אותם עצמם.
      ודיסקו מנייאק – למרות שאני קרובה לגילך אני לא חושבת שאני מכירה את האלבום הזה, אבל אולי מכירה שירים ממנו. ומה אכפת לך להסגיר את גילך? אני לא מבינה את הרצון להסתיר את הגיל – הרי אנחנו עושים מאמצים גדולים להאריך ימים, אז כל גיל שמגיעים אליו הוא הישג, למה להסתיר אותו? 🙂
      ומעניין מאוד יהיה לראות אם נצליח לשלב את הכלים איפשהו אצלנו (אני מדברת בלשון רבים מפני שאיכשהו ברור לי שגם לי תהיה עבודה בזה…)

  3. אצלי פודקאסטים הם עניין של תקופה. היו לי כמה שבועות של פודקאסטים בנסיעות, ואיכשהוא זה נגמר. בעיקר כי לא קל לי להתרכז בהקשבה של 40 דקות, כשמימין עקיפה ומשמאל עצירה.
    הפרק האחרון שדווקא כן שמעתי, בעניין, היה ראיון שערך ערן גפן עם נוסייר יאסין, הידוע כנאס דיילי. כביש 6 היה רגוע ומעניין מאי פעם ואני הקשבתי בשתי אוזניים, זו של העבודה וזו של הבלוג, והיה שווה.
    חושבת שאנסה לחזור לזה, עם משהו ממה שהמלצת (לא שכבר החלטתי איזה), ואם אזכור – גם אחזור לספר…
    *זה הקישור לראיון של ערן גפן –
    https://www.gefenpodcast.com/nasdaily?fbclid=IwAR1DZ53beKHv99jnF0CPpB1TtvoQJYkQVW3MaeXmS2ve3pKL8-3Q6yPpw0w

    1. רחל, איזה כיף שכתבת.
      כזה מעניין לשמוע על הרגלי ההאזנה של אחרים. אני מסכימה איתך ש-40 דקות של הקשבה זה לא קל. גם אני, עם האזנה יותר קצרה, מוצאת את עצמי לפעמים מרחפת באמצע הפודקאסט ומפספסת משפטים…
      ותודה רבה על הקישור לפרק המעניין הזה – בהחלט נכנס לרשימת ההאזנה שלי.
      ואם באמת תחזרי להאזין עם משהו מפה, אשמח לשמוע, כי אין כמו להעביר חוויות משותפות. ואני לגמרי סומכת עלייך שתזכרי לחזור ולספר – בכל זאת מורה להיסטוריה, אם את לא תזכרי, מי כן? 🙂

  4. אני שומע כמויות של פודקאסטים. כל פעילות שלא דורשת את מלוא תשומת הלב היא זמן להאזין. נסיעה, ריצה, שטיפת כלים, קיפול כביסה ועוד. התחלתי גם לשמוע במהירות גבוהה וזה מאפשר לי להספיק יותר וגם לקבל קצב טוב.
    את קולולושה גם אני אוהב מאוד.
    אני לא יודע מה את אוהבת לשמוע אז קשה לי להמליץ מתוך כל מה שאני שומע. אם תמקדי אותי אנסה להמליץ לך.
    תוכלי למצוא כמה רשימות ישנות בבלוג שלי ואני חושב שהרוב שם עוד רלוונטי.
    https://hatul.info/2012/05/30/podcasts-2
    http://hatul.info/2011/11/14/podcasts

    חוץ מזה יש מסמך ענק עם רשימה ארוכה של פודקאסטים שאולי יענינו אותך.
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ffXYYC3Agms330h4y6JkI76gOJ-FdhtmyiaTJ7iJdA0/edit?fbclid=IwAR1QNodxff_WEUfkIEtef3QxBMfwvej0-KLTjySYq5E6slDrWeNeOv_LFck#gid=0

    אם

    1. חתול, תודה רבה על התגובה!
      וואו, איזה ים של המלצות. הסתכלתי בכל הקישורים ששלחת ובהחלט יש למה לצפות בנסיעות הביתה בזמן הקרוב.
      איך אתה מסוגל לשמוע פודקאסטים בכל הזמנים האלה? אני לא מסוגלת שידברו אלי כל כך הרבה, יש לי כל כך הרבה מה לומר לעצמי 🙂 .
      בעניין מה שאני אוהבת: קודם כל, אני צריכה שזה יהיה משהו מלמד ולא סתם דיבורים (יש פודקאסטים שהם יותר שיחתיים, ניסיתי ולא התחברתי). ממה שראיתי, הפודקאסטים המומלצים אצלך בהחלטעונים על הקריטריון הזה. ודבר שני זה שאני צריכה לאהוב את הסגנון של המראיין, וזה כבר פחות קל לי להגדיר. אני פשוט יודעת שאם המראיין שואל שאלות שמרגיזות אותי, או לא שואל שאלות שהייתי רוצה שישאל, או מדבר בסגנון דיבור שלא מוצא חן בעיניי, אני לא אוהב את הפודקאסט גם אם הנושא לכאורה מעניין. אז אני מתכוונת לנסות את הפודקאסטים בתגובה שלך ובתגובות שלפניך, ומקווה שאמצא כאלה שיעניינו אותי מכל הכיוונים 🙂 .
      תודה רבה!

  5. יש לי המון זמן פנוי (באוזניים, לא בכללי) ואני מעדיף למלא לפחות חלק ממנו.
    אולי כדאי לכתוב רשימה מעודכנת בבלוג אבל כבר שנים לא כתבתי שם וקשה לי לחזור. אנסה לתת רשימה חלקית של פודקאסטים שאהבתי (הכול בעברית). הסדר אקראי. כמעט כל הפודקאסטים האלה הם לא רעיונות אלא מגיש מדבר עם תסריט כי זה הסוג שהכי מוצלח בעיני.
    Low Battery – שני עיתונאים מדברים על חדשות טכנולוגיה ועוד שטויות. לא ממוקד אבל מצחיק.
    פה ושם בארץ ישראל – ידיעת הארץ וביולוגיה
    דברי הימים – תנ״ך והיסטוריה של המזרח הקדום. יש גם ביקורת המקרא אז צריך לדעת לסנן.
    דברים שפספסתי בשיעור של 8:30 בבוקר – פרקים קצרצרים על כל מיני עובדות מעניינות
    קטעים בהיסטוריה (שינה את השם ממש לאחרונה ל„קטעים”) – המון המון פרקים על היסטוריה בנושאים מאוד מגוונים
    התשובה – מענה על שאלות מוזרות. מצחיק אבל גם נכון
    המובן מאליו – הפודקאסט הקודם של דורון פישלר מגיש התשובה. הסגנון די דומה.
    סיברסייבר – שיח מהיר על אבטחת מידע
    עושים היסטוריה – לא צריך להציג
    קדמא – על היסטוריה יהודית
    אירן בקטן – פרקים קצרים על אירן והיסטוריה פרסית
    קולולושה – את מכירה
    כשבגרוש היה חור – על ההיסטוריה של הכלכלה
    עושים טיול – המלצות וראיונות על טיולים בארץ ובעולם. כיום כבר לא פעיל והפורמט השתנה כמה פעמים.
    המשחק הגדול – על גיאופוליטיקה עולמית
    מינהר הזמן – סיפורים מעניינים מההיסטוריה. רמת העניין תלויה באורח של הפרק אבל הפרקים ערוכים טוב ורוב הפרק הוא לא ראיון.
    עושים רפואה – נושאים שונים ברפואה. רוב הפרק הוא דו שיח של שני המגישים ולא תמיד ממוקד.
    המדריך לשביל ישראל – פרקים קצרים על טיול בשביל ישראל ועל עובדות שונות שקשורות איכשהו לאתרים שבשביל.
    אבני דרך – ניתוח מוזיקלי של 10 אלבומי מוזיקה ישראלים
    האוניברסיטה הקטנה של המדעים – פרקים קצרים על נושאים במדע. בעצם רן לוי מקריא מהספר שלו.

    זאת רשימה לא מלאה ולא כל הפודקאסטים עדיין מתעדכנים אבל זאת התחלה טובה ל„מה אני שומע”

    1. וואו חתול, איזו השקעה!!!
      “התחלה טובה”? בקצב שאני שומעת פודקאסטים, זה לכל החיים 🙂 . מעניין אם אוהַב את מגיש מדבר עם תסריט.
      תודה רבה!

כתבו תגובה

כתובת הדוא"ל שלכם לא תוצג.